Rik Jungmann

---

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Banenjager aan de Slag

Wijdemeren, 16 januari 2006

De headhunter kenden wij al. Er is bestaat echter ook een jobhunter, ofwel banenjager. Wijdemeren huurt een banenjager in.

Persbericht

Banenjager gaat Wijdemeerse
bijstandsgerechtigden aan werk helpen

De gemeente Wijdemeren gaat in 2006 een zogenoemde banenjager of jobhunter inhuren om bijstandsgerechtigden aan een baan te helpen.

De gemeente heeft in 2005 positieve ervaringen opgedaan met een banenjager op ad hoc basis. Dit was een Wijdemeerse ondernemer die via zijn uitgebreide netwerk twee van de vier cliënten aan een reguliere baan heeft kunnen helpen. Omdat deze banenjager zijn werkzaamheden wil afbouwen, gaat de gemeente nu een andere banenjager voor 20 uur per week inzetten, voorlopig voor een jaar. De banenjager zal in overleg met de medewerkers van Sociale Zaken een aantal cliënten selecteren voor een directe bemiddeling naar werk en de bijbehorende begeleiding.

Beperken aantal

Sinds 2004 zijn gemeenten zelf verantwoordelijk voor de bijstandslasten. Om te zorgen dat alleen mensen die het echt nodig hebben een bijstanduitkering ontvangen screent de gemeente nieuwe aanvragen goed op compleetheid en fraudesignalen. Daarnaast is er sinds 2004 een speciale functionaris die controleert of de werkelijke situatie klopt met de gegevens die de klant verstrekt. Om te zorgen dat mensen weer uit de bijstand komen biedt de gemeente cliënten scholing, reïntegratietrajecten en gesubsidieerde arbeid. Binnenkort komen daar de activiteiten van de banenjager bij.


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Matige wind Naar volgende bericht