Rik Jungmann

---

Reactie DBL
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

De bonzen houden ze kort

Loosdrecht, 14 februari 2006

Gert Zagt van DBL las de nieuwe Zijlijn, een reactie op het persbericht dat hij gisteren uitgaf. Voor hem aanleiding om te reageren.

Reactie

Beste Rik,

Leuk dat ik je inspiratie gaf voor een nieuwe "In De Zijlijn". Maar...

Of je persoonlijk nu wel of niet politieke carrière ambities hebt, de partijbonzen in de diverse echelons laten de teugels echt niet vieren. Want, stel je voor, hun eigen positie zou eens in gevaar komen! Dus op wilde goede ideeën van lokale raadsleden van landelijke partijen zit echt wel een rem. Voor mij heeft André Krouwel dus gelijk: Lokalo's hebben echt niets te verliezen.

Dan nog iets over de onvrede in ons land. Je constateert zeer terecht dat deze verkiezingen niet over Haagse zaken gaan. Maar waarom lopen de kopstukken uit Den Haag en de Provincie zich nu opeens het vuur uit de sloffen op lokaal niveau? Waarom krijgt de uitslag van 7 maart a.s. direct een doorvertaling naar zetels in de Tweede Kamer? Waarom? Juist, omdat de gevestigde orde het niet los wil zien.

En inderdaad, DBL zal de komende weken campagne voeren naar aanleiding van lopende lokale kwesties en op basis van het eigen programma.

Een klein voorproefje?

  • Waarom is het zo stil over de Voorstraat (NdB)
  • Waarom is het Brugchelen contract nog steeds niet getekend?
  • Moeten raadsleden wel de kritiek op door het college afgesloten contracten incasseren, terwijl ze geen fiat voor de inhoud hebben gegeven? (voorbeelden: Voorstraat, Fortis, Pluto-terrein)
  • Gaan we actief bouwen voor de eigen bevolking of laten we de projectontwikkelaars de baas blijven?

De DBL campagne is gestart!

Gert Zagt
Fractievoorzitter DBL


De wekelijkse nieuwsbrief Half bewolkt Matige wind Naar volgende bericht