Het bleef nul - nul bij 's-Graveland - ZSGO/WMS. Zo werd echter wel een winstpunt behaald.

Ingezonden Bericht

's-Graveland - ZSGO

De enorme inzet van 's-Graveland in het inhaalduel tegen ZSGO/WMS heeft slechts een winstpunt opgeleverd. Vooral in de eerste speelhelft heeft de thuisclub goede mogelijkheden gehad om, evenals in de eerste ontmoeting, tot de volle winst te komen.

De eerste scoringskans was weliswaar voor de bezoekers, maar de toegekende vrije trap in de vierde minuut werd knap gepareerd door doelman Erwin van Weeghel. Alhoewel de Amsterdammers de achterhoede van 's-Graveland regelmatig onder druk wisten te zetten waren de beste kansen toch voor de gastheren. Zo was in de tiende- en dertigste minuut Nunu Alexandre heel dicht bij een treffer na goed voorbereidend werk van resp. Fanbian Degekamp en Johnny Hendriks. De aanvoerder dacht daarna vervolgens zelf wel de 1-0 te maken toen hij de bal van de laatste man onderschepte en direct hoog inschoot. De Amsterdamse goalie presteerde het echter in een uiterste popging zijn doel schoon te houden.

Na de rust kwamen beide teams, die in ieder geval gezien de positie op de ranglijst niet mochten verliezen, tot minder goed spel. Het hoge tempo kon niet gehandhaafd worden. De defensies wisten dan ook wel raad met de aanvallende situaties en de gelijke stand kwam eigenlijk niet meer in gevaar. Even leek 's-Graveland nog wel op voorsprong te komen. Marco Nieuwenhuis, na een zware blessure voor het eerst weer inzetbaar dit seizoen, viel twintig minuten voor tijd in. Een pass van hem tien minuten voor tijd bereikte Hendriks, die vlug wilde inschieten. De afwerking met links echter van de rechtsbenige spits was een makkelijke prooi voor de Amsterdamse keeper.