Rik Jungmann

---

De Telegraaf
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Pieperproblemen

Wijdemeren, 1 februari 2006

De brandweer heeft nieuwe piepers. Die geven grote problemen, stond in de Telegraaf. Ook in Wijdemeren meldt Dirk van den Broek.

Dirk van den Broek, die bij de vrijwillige brandweer Wijdemeren zit, zond ons een link naar een berichtje in de Telegraaf. Hij schreef erbij: "Ook bij de brandweer Wijdemeren werkt dit niet 100 % ".

Nieuwe piepers onbetrouwbaar

De nieuwe piepers worden gebruikt om brandweerlieden te alarmeren als er uitgerukt moet worden. Het blijkt dat brandweermensen de alarmering vanuit de centrale meldkamer niet of te laat binnen krijgen. Bovendien gaan de piepers snel kapot. Er is een landelijk onderzoek naar de problemen gestart.

Het gebeurt soms dat een brandweerman thuis zit en dan tot zijn verbazing de brandweerauto voorbij ziet rijden. Zijn pieper deed het dan weer niet. In Drente wordt een alarm nu twee keer verzonden en wordt soms maar per gsm gealarmeerd.

Het pieperprobleem is een gevolg van de invoering van het landelijke C2000 communicatienetwerk voor ambulance, politie en brandweer. In het kader van een Europese aanbesteding kreeg Koning en Hartmann de order, maar de piepers van dat bedrijf, die verplicht moeten worden aangeschaft, werken niet goed.

Sommige korpsen hebben eigen oplossingen bedacht voor de problemen. In de regio Utrecht heeft men het oude netwerk in de lucht gehouden. Op andere plaatsen gebruikt men piepers van andere leveranciers die het wel goed doen. Koning en Hartmann erkent het probleem en werkt eraan.


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Windstil Naar volgende bericht