WIJDEMEERSE WEBKRANT
Super Sinterklaas
Kortenhoef, za 2 december 2006

Sinterklaas duikt overal op. Op straat, op school, op het werk en in winkels. Vanmiddag zat hij bij Super de Boer en sprak met de kinderen.

Bij Super de Boer in Kortenhoef mochten de kinderen hun schoen zetten. Vandaag kwamen de winkelende ouders met hun kroost kijken of er vannacht iets in terecht was gekomen. Dat bleek het geval.

Bovendien zat Sinterklaas er zelf vergezeld van twee Zwarte Pieten. Bij één van de Zwarte Pieten wreef uw redacteur zijn ogen even uit. Het bleek dat CDA raadslid Esther Luijer een zwarte broer heeft die uit Spanje mee was overgekomen om Sinterklaas te helpen.


Sint geeft de camera aan Piet om een foto van de heer Bosman (midden) te maken.

De heer Bosman, die heel veel jaren de groente- en fruitafdeling van de winkel beheerde, nam van alle kinderen een foto. Piet Luijer trachtte hem over te halen om voor de foto bij Sinterklaas op schoot te gaan zitten. Na enige aarzeling zag hij er toch vanaf, waarmee een historisch plaatje niet gemaakt kon worden.

Aarzeling

In de serie hieronder praat de moeder op de zoon in. "Ga nou maar even naar Sinterklaas." Hij weet niet wat hij er van moet denken. Zij pakt hem uit zijn wagen en geeft hem een vriendelijk zetje. Met enige "kat uit de boom kijk" tussenstops komt hij uiteindelijk aan bij de Sint en is het ijs gebroken.

Nieuw emailadres WWK: webkrant@wijdemeren.com!

bron
WWK
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief