Rik Jungmann

---

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

GS NH: Geen ARHI Wijdemeren

Wijdemeren, 24 augustus 2006

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland steunen Wijdemeren in het verzet tegen de Utrechtse wens om Wijdemeren in een herindeling te betrekken.

Utrecht besloot onlangs om een aantal Utrechtse gemeenten te betrekken in een z.g. ARHI procedure. Dat is een procedure om te onderzoeken hoe herindelingen van gemeenten gerealiseerd moeten worden. Tot verbijstering van de Wijdemeerse politiek werd ook Wijdemeren door Utrecht in die procedure betrokken. Wijdemeren maakte duidelijk aan Utrecht niet gediend te zijn van de plannen.

In de Gooi- en Eemlander van vanochtend staat dat GS van Noord-Holland Wijdemeren steunt in het verzet tegen de Utrechtse herindelingsplannen en dat Noord-Holland dat formeel aan Utrecht zal laten weten. Een woordvoerder van Utrecht wil nog even niet reageren en zegt dat vanuit die provincie pas iets verklaard zal worden na een commissievergadering aanstaande maandag. Wethouder Wim Neef van Wijdemeren is blij met de steun aan Haarlem.

Rollen omgedraaid

Wie een blik werpt in het herindelingsdossier van de WWK ziet dat de rollen omgedraaid zijn. Rond 2000 was de situatie dat Noord-Holland wilde herindelen en Utrecht met alle kracht op de rem trapte om Loosdrecht niet te verliezen. Nu wil Utrecht herindelen en trapt Noord-Holland op de rem (althans waar het om Wijdemeren gaat).


Krantenkop uit de Gooi- en Eemlander van 7 oktober 2000.


De wekelijkse nieuwsbrief Zwaar bewolkt Bewolkt Windstil 19º Naar volgende bericht