Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

RKDES - 's-Graveland 1 - 0

's-Graveland, 9 april 2006

RKDES versloeg 's-Graveland met 1 - 0. Het verschil tussen beide ploegen was gering, ondanks de vele blessures bij de 's-Gravelanders.

Ingezonden Bericht

RKDES - 's-Graveland 1-0

Met een gemengd gevoel begon 's-Graveland aan de uitwedstrijd in Kudelstaart tegen RKDES. De zware blessuregolf drukt als een loden last op de schouders van het team.

Tegen de mede-kandidaat om de titel miste de 's-Gravelanders zelfs zes basis-spelers, terwijl direct na de rust ook nog eens Michel Schouten geblesseerd het veld moest verlaten. Zijn vervanger Dennis Schuur maakte hierdoor zijn debuut in het eerste team. 's-Graveland begon het duel met de wind wat meer in de rug en kreeg al vrij gauw na de aftrap een goede mogelijkheid om de score te openen. Het verkregen balbezit door Roland Haselager bracht hem alleen voor keeper, maar zijn inzet kon  ternauwernood door de RKDES-sluitpost worden verwerkt.

Al gauw bleek dat het geen hoogstaande partij zou worden want alhoewel de thuisclub door haar meer geroutineerde spelers wat beter speelde wist 's-Graveland zich toch goed staande te houden. De beide keepers kregen amper moeilijk werk en het was dan ook niet verwonderlijk dat met de 0-0 stand werd gerust.

De tweede helft was echter nog maar drie minuten oud of de openingsgoal viel toch. Na een onschuldig duel gaf de scheidsrechter een vrije trap aan RKDES net buiten het strafschopgebied. De inzet hiervan belandde na een kluts fortuinlijk bij de spits van de thuisclub die, plots vrijgekomen, hier dankbaar gebruik van maakte:1-0. Nog geen minuut later had Paul Schouten de gelijkmaker op zijn slof, maar zijn keiharde schot op de goal werd ook nu weer net door de keeper gekeerd. Het vervolg van dit overigens spannende duel werd hierna een kopie van de eerste helft en dat het mede hierdoor bij die kleine nederlaag bleef was dan ook niet verwonderlijk.

Dat het krachtsverschil in deze klasse meer heel klein is bewijst ook deze uitslag weer. RKDES gaat door deze zege nu volop voor de titel, terwijl 's-Graveland zich nog steeds niet veilig weet.