Rik Jungmann

Douwe van Essen

G&E
Naar vorig bericht Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 Naar de home-page De wekelijkse nieuwsbrief Naar volgende bericht

Don Bijl: uitstapje naar Diemen

Wijdemeren, 26 september 2004. Burgemeester Don Bijl begon maandag aan een formatiepoging in Diemen. Woensdag gooide hij de handdoek in de ring.

In de G&E van donderdag stond een bericht dat burgemeester Don Bijl vanwege zijn bestuurlijke kwaliteiten en zijn VVD achtergrond gevraagd was om in Diemen een nieuw college te formeren. In Diemen is op 15 september het college gevallen, nadat een raadslid van Leefbaar Diemen uit zijn fractie was gestapt, waarmee de meerderheid aan het college ontviel. Toen sprak Bijl de verwachting uit dat de formatiepoging een flink deel van zijn tijd zou vergen.


Burgemeester Don Bijl.
Even in Diemen.

Op vrijdag schreef de G&E echter dat de formatiepoging van de burgemeester van Wijdemeren al weer afgelopen was. Don Bijl had maandag goede eerste gesprekken met de Diemer fracties gehad, maar toen er op woensdag besluiten moesten vallen en spijkers met koppen geslagen, bleek de raad weer hopeloos verdeeld. De amendementen vlogen weer over tafel, hetgeen voor Don Bijl reden was om zich als formateur terug te trekken.

Op de website van Diemen zochten wij even naar wat nadere informatie. Die website bleek echter volledig uit de lucht te zijn. Wel vonden wij Het Digitale Dorp Diemen, een soort Diemer Webkrant, die informatie biedt over de crisis in Diemen. Toevallig blijkt die website vandaag te stoppen, omdat inmiddels diemen.nl up en running is.

Nou ja, up en running.... Down en non-responding. :-) red.


. Zwaar bewolktMatige wind15º Naar volgende bericht