Rik Jungmann

Rik Jungmann, Douwe van Essen

Fractie DBW en G&E
Naar vorig bericht Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 Naar de home-page De wekelijkse nieuwsbrief Naar volgende bericht

DBW: Vraagtekens bij Volvomuseum

Wijdemeren, 20 september 2004. Fractievoorzitter René Voigt van Dorpsbelangen Wijdemeren stelde per email onderstaande vraag (in het gele kader) over het Volvomuseum van VVD raadslid Ernst Kasteleijn aan raadsgriffier Baerte de Brey.

Eind vorig jaar werd een verzoek van Kasteleijn voor de inrichting van een Volvo Museum door het college van B&W afgewezen. Daarop kondigde hij aan om samen met zijn fractievoorzitter, Els van Hall, een nieuwe aanvraag in te dienen in andere bewoordingen.


Raadslid Ernst Haselhoff Lich
Kasteleijn (VVD)

Uit het bericht van vorig jaar: "Toch wil hij graag dat museum van de grond trekken. Daarom gaat hij opnieuw een verzoek indienen in andere bewoordingen en met een aangepaste motivatie. Daarbij wordt hij bijgestaan door zijn fractievoorzitter Els van Hall, die gespecialiseerd is in vraagstukken op het gebied van ruimtelijke ordening. Els heeft Ernst wel op het hart gedrukt uiterst zorgvuldig te werk te gaan, om te voorkomen dat de indruk gewekt wordt dat een raadslid iets voor elkaar zou krijgen dat een normale burger ontzegd wordt."

Baerte,


Fractievoorzitter DBW, René Voigt

Op 1 oktober opent Ernst Haselhoff Lich Kastelijn een Volvo Museum in een bedrijfspand op bedrijventerrein De Zodde te Oud Loodrecht. Vorig jaar wees het college de vestiging van het Volvo Museum af. Het lijkt er op dat er een omweg is gevonden om het museum toch mogelijk te maken door het anders te noemen, nl. restauratieatelier voor klassieke automobielen met showmogelijkheid.

Hierbij het verzoek om voor me uit te zoeken wat de bestemming is van het pand waarin het Volvo-museum wordt gevestigd.

Ik wil ook graag weten welk besluit het college vorig jaar precies heeft genomen toen het verzoek werd afgewezen, hoe het eerste verzoek van de aanvrager luidt, hoe het tweede verzoek luidt, welk besluit het college heeft genomen om thans wel medewerking te verlenen.

Graag antwoord voor de komende raadsvergadering.

In de G&E van 14 september verklaart De Brey dat de procedure volgens de regels is verlopen. Zijn verklaring voor de vragen is politiek "pikken naar elkaar".

Ernst Kasteleijn is verbaasd over de vragen, omdat Voigt er onlangs, toen zij elkaar spraken, niets over gezegd heeft.


. Zwaar bewolktHarde wind13º Naar volgende bericht