Rik Jungmann

Gemeente Wijdemeren
Naar vorig bericht Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 Naar de home-page De wekelijkse nieuwsbrief Naar volgende bericht

16 Juli! Te Voet naar school.

Wijdemeren, 10 september 2004. Raadslid Nelleke Schenkkan (GL) nam een mooi initiatief. "Te Voet naar School" heet de actie waartoe zij het initiatief nam.


Nelleke Schenkkan (GL)
Te voet naar school

Eerlijk gezegd wreven wij wel even de ogen uit toen wij de datum zagen waarop de actie gepland staat. Op donderdag 16 juli om 8.15 zullen schoolkinderen uit Kortenhoef samen met wethouder Bert Nagel van winkelcentrum De Meenthof naar school lopen. Juli, volgend jaar? Noteert u dat even in uw agenda? Anders weet u dat over een jaar niet meer en vraagt u zich af waarom al die kinderen zo vroeg over de Kerklaan lopen, als u uit het raampje van uw auto kijkt, op weg naar school.... red.

Update 10-9-2004, 18.00 uur:

De gemeente stuurde onderstaande tekst:


Geachte redactie,

Gisteren ontving u van ons een persbericht met het onderwerp:
-"Actie 'Te voet naar school"
In dit persbericht wordt de datum 16 juli genoemd, dit moet natuurlijk
DONDERDAG 16 SEPTEMBER zijn.

Onze excuses voor het eventuele ongemak.


Het gecorrigeerde persbericht:
 

Reactie

Curtevenneschool, Regenboogschool en gemeente organiseren:
Actie ‘Te voet naar school’ op donderdag 16
september

Kinderen horen veilig naar school te kunnen gaan. Maar iedereen weet dat die verkeersveiligheid bij scholen regelmatig een probleem is. Dit komt ondermeer doordat veel ouders kinderen met de auto naar school brengen. En dat terwijl te voet of met de fiets veel veiliger is! Om hier aandacht voor te vragen organiseren de Curtevenneschool, de Regenboogschool en de gemeente samen de actie ‘Te voet naar school’ op donderdag 16 september, 8.15 uur.

Het initiatief voor de actie kwam van raadslid mw. Nelleke Schenkkan. Zij vroeg al jaren in de gemeenteraad aan de wethouder van verkeerszaken om dergelijke landelijke acties van 3VO en Milieudefensie te ondersteunen. Nu is het zover. Op donderdag 16 september om 8.15 uur lopen kinderen van groep 1 en 2 van de scholen – met spandoeken en begeleiding - vanaf het winkelcentrum De Meenthof naar school. De route gaat via de Kerklaan, Egidius Blocklaan en de Elbert Mooylaan. Wethouder Bert Nagel (onderwijs) zal daar de gemeente vertegenwoordigen en met de kinderen meelopen. Na afloop krijgen de kinderen een vaantje.

Oproep aan àlle ouders
De gemeente roept andere ouders met schoolgaande kinderen op de kinderen ook met de fiets of te voet naar school te brengen. Niet alleen op deze dag, maar ook in de toekomst. Dit is niet alleen veiliger voor álle kinderen. De buitenlucht en beweging is ook gezonder. Bovendien voorkomt het parkeeroverlast. Voor omwonenden is dit vaak een doorn in het oog!

‘Week van de vooruitgang’
De actie vindt overigens plaats in het kader van ‘De week van de Vooruitgang’ die door 3VO en Milieudefensie is uitgeroepen als vervolg op de vroegere ‘Autoloze zondag’. Doel van de week is de het milieu en de veiligheid te promoten.


. ZonnigMatige wind25º Naar volgende bericht