Rik Jungmann

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 Naar de home-page De wekelijkse nieuwsbrief Naar volgende bericht

Steiger en woonark zoek

Loosdrecht, 9 september 2004. Projectontwikkelaar Situs maakte een mooi plaatje van hoe het Dorpscentrum in Loosdrecht eruit gaat zien. Loosdrechter Ruud van der Wurf miste op dat plaatje echter zijn steiger en zijn woonark, die door de plas verzwolgen leken te zijn.

Simone Stevens sprak met de eigenaar van de steiger en de woonark voor haar artikel in de Gooi van gisteren, dat verluchtigd was met de visualisatie van Situs en een foto van de betreffende objecten. In dat artikel zegt Van der Wurf, een verklaard tegenstander van de bouw van het Dorpscentrum, dat op het plaatje van Situs zijn ark en steiger zijn vervangen door water (weggepoetst eigenlijk), waardoor het lijkt of er veel meer open water zou zijn dan er in werkelijkheid is.

Hij is kwaad op het college en stelt dat het huidige plan een heel andere invulling heeft, dan indertijd tijdens de laatste raadsvergadering van de Loosdrechtse raad is overeengekomen. Volgens hem houdt het college zich niet aan de indertijd gemaakte afspraken. Van der Wurf is één van de drie mensen die een procedure bij de RvS hebben lopen in een poging om het project tegen te houden.

Zijn steiger zou tot halverwege de pieren van het Dorpscentrum, tussen de beide pieren in, de plas in steken. Op de visualisatie is daar echter uitsluitend water te zien.


. ZonnigMatige wind22º Naar volgende bericht