Rik Jungmann

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 Naar de home-page De wekelijkse nieuwsbrief Naar volgende bericht

Manege: Procedure gevolgd?

Nederhorst den Berg, 1 september 2004. De G&E meldde gisteren dat de Raad van State twijfels heeft over de procedure die door de gemeente Wijdemeren gevolgd is bij de verlening aan een vergunning voor manege Club Cercle Hippique in Nederhorst den Berg.

Omwonenden van de manege aan de Middenweg vinden dat de manege stank en overlast door vliegen veroorzaakt en maakten daarop bezwaar tegen de door de gemeente verleende milieuvergunning. Bij de behandeling van hun bezwaren vond de gemeente dat de omwonenden hun bezwaren niet voldoende onderbouwd hadden en wees deze af.

De omwonenden bestreden nu voor de RvS die visie van de gemeente. Zij verklaarden dat zij hun bezwaren wel voldoende toegelicht hadden, maar dat van een gesprek met ambtenaren van de gemeente geen verslag was gemaakt. Dit ondanks de wettelijke verplichting tot het maken van een verslag. Dat verslag was ook nodig voor het verlenen van de betwiste milieuvergunning door de gemeente.

De RvS had zijn twijfels over de hele procedure en wil nu eerst onderzoeken of de procedure wel juist door de gemeente is afgehandeld. Blijkt dat niet het geval, dan wordt de milieuvergunning van de manege in ieder geval vernietigd.

De manegehouder, John Swaab, bestrijdt dat zijn manege overlast zou veroorzaken. De manege staat er al sinds de jaren vijftig. Hij vindt dat de omwonenden de zaak sterk overdrijven.


. Half bewolktMatige wind19º Naar volgende bericht