Rik Jungmann

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Afschaffen Schoolzwemmen

Wijdemeren, 26 oktober 2004. Met het voorstel om  het schoolzwemmen af te schaffen veroorzaakt het college van B&W onrust op scholen in Wijdemeren.

In de voorgestelde bezuinigingen voor de begroting 2005 komt het voorstel voor om het schoolzwemmen af te schaffen. Daarmee denkt het college 12 duizend euro per jaar te besparen. Simone Stevens van de G&E informeerde bij enige scholen en sprak met de directeur van het Van Walderveenbad in Loosdrecht.

Berend Diekerhof van De Linde school in Nieuw-Loosdrecht betreurt het voorstel. Gezien het feit dat er veel open water is, vindt hij het van belang dat juist allochtone kinderen leren zwemmen. Hij verwacht dat de ouders er niet toe zullen overgaan om zelf zwemlessen te betalen, gezien de kosten.


Hans Broefhof, dir.
Curtevenneschool

Hans Broekhof van de Curtevenneschool in Kortenhoef is het met hem eens. Hij ziet een tegenstrijdigheid in de oproep van de overheid om meer te bewegen en tegelijkertijd het verhogen van de huren van de sportzalen. Zijn school zal meer moeten gaan betalen voor het gebruik van sporthal De Fuik als de zwemlessen worden omgezet in gymlessen.

Voor het Van Walderveenbad in Loosdrecht heeft het voorstel verregaande consequenties zegt eigenaresse en directeur Jeanette Bergema. Met de gemeente Loosdrecht is in 1993 overeengekomen dat het schoolzwemmen in het bad voortgezet zou worden op het moment dat het bad geprivatiseerd werd. Daartoe is extra personeel aangenomen. Het afschaffen van het schoolzwemmen zou dus een breuk met de afspraken met Loosdrecht zijn.

Update 28 oktober 2004:

De afdeling communicatie van de Gemeente Wijdemeren maakte ons attent op het feit dat er niet 12.000 euro per jaar, maar 53.000 euro per jaar bespaard wordt door het afschaffen van het schoolzwemmen. Het komende jaar wordt er 20.000 euro bespaard omdat het schoolzwemmen voortduurt tot het lopende scholljaar afgelopen is.


De wekelijkse nieuwsbrief Half bewolktWindstil13º Naar volgende bericht