Rik Jungmann

Douwe van Essen

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Raaisluis op handbediening

Wijdemeren, 16 oktober 2004.  De Raaisluis, de sluis tegenover Intratuin, is nu een zelfbedieningssluis. Omdat hij veel storing geeft, maakt het Plassenschap hem weer bediend.


Raaisluis. Sluiswachter terug.

In 1999 ging de sluis open. 325.000 gulden kostte hij, mede opgebracht door sponsors. Iedereen was blij dat de vaarroute van 's-Graveland naar Loosdrecht in ere was hersteld. Die vreugde was echter van korte duur. De Raaisluis heeft een historie van storingen. Bijvoorbeeld in juli 2000, toen hij keer op keer dienst weigerde. In augustus van dit jaar was het weer raak. Een file boten moest rechtsomkeert maken, omdat de sluis niet in beweging was te krijgen. Eerder werden de problemen geweten aan mechanische mankementen en vuil dat de werking verstoorde. In augustus was de diagnose een softwareprobleem.

In de Gooi werd gisteren gemeld dat de sluis een sluis wordt als alle andere. De software wordt verwijderd voor 25.000 euro en er komt ouderwetse human intelligence, een sluiswachter. Het Plassenschap denkt 11.000 euro per jaar te besparen op deze manier.


De wekelijkse nieuwsbrief BewolktMatige wind12º Naar volgende bericht