Rik Jungmann

Gemeente Wijdemeren

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Herindeling: Zuchtje tegenwind Utrecht

Wijdemeren, 15 oktober 2004. Gisteren kondigden Loenen en Wijdemeren aan om samen verder te willen gaan. Vandaag steekt het eerste zuchtje wind tegen op uit de provincie Utrecht. De colleges gaan op volle kracht verder.

In de Gooi van vandaag zegt gedeputeerde Jan Pieter Lokker van het Utrechtse college van GS dat het wel interessant is, die gesprekken tussen Wijdemeren en Loenen, maar dat de herindelingsvariant BAL (Breukelen, Abcoude, Loenen) ook gewoon verder onderzocht wordt. Hij zegt best benieuwd te zijn naar de resultaten van de Wijdemeers-Loenense toenaderingspogingen., maar wacht die rustig af tot ze op zijn bureaublad liggen. Daarna zal hij er een oordeel over vellen. Of het feit dat Loenen Utrecht is en Wijdemeren Noord-Holland een onoverkomelijk probleem is, laat hij zich niet uit.

De Groepsfoto


V.l.n.r.: Wethouder Wim Neef (CDA, Wdm), wethouder R. Wijnschenk (VVD, Loenen),
wethouder Bert Nagel (CDA, Wdm), wethouder Co de Kloet (DBW, Wdm),
burgemeester Don Bijl (VVD, Wdm), interim-burgemeester P.J.M. Rombouts (PvdA, Loenen),
wethouder Yvonne Siemons (DBL, Wdm), wethouder W. Soede (CDA, Loenen),
wethouder Ties Hagen (PvdA, Wdm).

In hetzelfde stuk stralen de beide colleges optimisme uit over de snelheid en de door hen gewenste uitkomst van de herindelingskwestie. Het feit dat weer de Utrechtse provinciegrens aangepast moet worden zien zij als een klein probleem. De colleges verwachten dat de aanloop naar de herindeling twee jaar zal duren, zodat deze in 2006 met uitgestelde gemeenteraadsverkiezingen zijn beslag kan krijgen.

Intussen wordt, net als een jaar of vijf geleden, een organisatie opgetuigd om de herindeling voor te bereiden en te begeleiden. Zo komt er een regiegroep met daarin de beide burgemeesters, twee wethouders en de beide gemeentesecretarissen. DE eertse bijeenkomst is al over twee weken.

De Loenense gemeentesecretaris tempert het enthousiasme enigszins. Hij stelt met nadruk dat er nu een onderzoek gestart wordt. Wat er uit dat onderzoek komt moet in het voordeel van Loenen zijn. Ook moeten de gemeenteraden elkaar zien zitten, aldus Nico de Jong (CDA raadslid en oudste raadslid in Loenen).


De wekelijkse nieuwsbrief Half bewolktWindstil13º Naar volgende bericht