Rik Jungmann

Gemeente Wijdemeren/Carolina Ligter

Gemeente Wijdemeren
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Kalender 2005 van Jan Voorn

Wijdemeren, 13 oktober 2004. Jan Voorn uit Kortenhoef maakte een kalender 2005 met afbeeldingen van het oude verloren gegane Kortenhoef. Ook is er een Loosdrechtse kalender 2005 van zijn hand uitgekomen. Hij reikte vanmorgen om half twaalf het eerste exemplaar uit aan wethouder Co de Kloet.

Eerder reikte hij op 7 oktober bij Bruna in Nieuw-Loosdrecht de eerste Loosdrechtse kalender, met foto's van Oud-, Nieuw-Loosdrecht en Sypesteyn uit aan wethouder Yvonnen Siemons. Een Wijdemeerse kalender maakt hij niet, omdat hij denkt dat de inwoners wel in een kalender over hun eigen dorpskern geïnteresseerd zijn, maar niet in een algemene Wijdemeerse versie.

Persbericht


Links wethouder Co de Kloet, rechts Jan Voorn

Thema: Alles wat verloren ging in Kortenhoef
Wethouder Co de Kloet krijgt eerste Kalender 2005 van Jan Voorn

De Kortenhoefse amateur kunstenaar en fotograaf Jan Voorn overhandigde op 13 oktober de eerste Kalender 2005 van Kortenhoef aan wethouder Co de Kloet. Het is alweer het 5e jaar dat Jan Voorn een kalender over Kortenhoef uitbrengt. Dit jaar is het een zwart/witkalender. Het thema: alles wat verloren ging in Kortenhoef.

De kalender bevat afbeeldingen van oude foto’s en ansichtkaarten. De maand januari brengt enkele huisjes in beeld die ooit stonden aan de Kortenhoefsedijk, zoals van de melkboer. Februari laat de boerderij van Van Keulen zien zoals die was voor de brand in 1910. De boerderij is inmiddels alweer 2 keer herbouwd. Maart bevat oude beelden van Bakkerij Van Stam aan de Koninginneweg. De maand augustus is een verrassing voor wethouder De Kloet. Het is het huis waar hij is geboren en opgegroeid aan de Kortenhoefsedijk. Dit is het enige op de kalender wat niet verloren ging. Het huis staat er nog. Op de achterzijde prijkt een gedicht over Kortenhoef. Deze maakte Jan Voorn vorig jaar. De kalender verschijnt in eerste instantie in een oplage van 100 exemplaren.

Jan H. Voorn is een echte Kortenhoever. Hij werd geboren in 1935 aan de Kortenhoefsedijk. “Ik kan me nog herinneren dat we 29 gulden per maand betaalden aan huur. Nu betaal je voor een woning zo 500 euro. In deze kalender kan ik laten zien dat er veel is veranderd.” De laatste jaren besteedt Jan Voorn veel tijd aan zijn hobby’s fotografie en historie. Ook voor Loosdrecht heeft hij 2 kalenders gemaakt. De kalender 2005 van Loosdrecht is gemaakt met kleurenfoto’s van monumenten en historische boerderijen. Komt er ook een kalender van Nederhorst den Berg? Jan Voorn: “Ik denk er wel over. Het is allemaal Wijdemeren hè, dus misschien dat het nog zover komt.“

De kalender van Kortenhoef is te verkrijgen bij de boekhandel in winkelcentrum De Meenthof. De kalender van Loosdrecht bij de Bruna in Loosdrecht.


De wekelijkse nieuwsbrief ZonnigMatige wind11º Naar volgende bericht