Ingezonden Bericht

Nieuwendam - 's-Graveland 2-0 (1-0)

20.1-0 Matthei, 90. 2-0 Krook.

Scheidsrechter de Groot. Toeschouwers 100.

's-Graveland liep gisteren op ongelukkige wijze tegen haar eerste nederlaag aan.

De gastheren hadden direct in het begin van dit boeiende  duel overigens het geluk aan hun zijde.Twee zeer reële kansen, beiden op aangeven van Nunu Alexandre, werden door respectievelijk Marco Temperilli en Johnny Hendriks niet verzilverd. Achteraf gezien zou dit de bezoekers behoorlijk opbreken, want in de loop van het duel kon men niet tot scoren komen. Nieuwendam was de eerste helft meer in balbezit en kon hieruit éénmaal scoren. Uit een vrije trap werd fraai ingekopt. Ook 's-Graveland verscheen regelmatig voor het doel maar had deze middag het geluk niet aan haar zijde. Vlak voor de rust voorkwam
keeper Erwin van Weeghel door middel van een spectaculaire ingreep nog een tweede tegentreffer.

Direct na de pauze had de thuisclub wel de mogelijkheid om verder uit te lopen, maar een vliegend schot ging rakelings over. 's-Graveland trok vervolgens zeer nadrukkelijk het initiatief naar zich toe. Diverse aanvallen op het doel van de gastheren bleven echter zonder resultaat. Deze situatie veranderde zelfs niet toen blauw-wit met 10 man kwam te spelen, na een tweede gele kaart.
Doordat dit alles uiteindelijk niets opleverde werd 's-Graveland alsnog de dupe van haar pogingen om naast Nieuwendam te komen. Het werd zelfs 2-0. In de laatste minuut liet de scheidsrechter, na een zware overtreding onterecht doorspelen. Het gevolg hiervan was dat de spits van Nieuwendam ongehinderd kon doorlopen en simpel scoorde. De eerste, ongelukkige, nederlaag was hiermee een feit.