Rik Jungmann

Persbericht Amnesty Intnl
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Amnesty: Schrijven en Lopen

Wijdemeren, 29 november 2004. Op vrijdag 10 december organiseert Amnesty International, afdeling Wijdemeren, een schrijfavond . Op 11 december vindt er een vredeswandeling plaats. Dit alles in het teken van actie tegen geweld tegen vrouwen.

Persbericht

Teken Tegen het Geweld tegen Vrouwen!

Amnesty-groepen in de Gooi- en Vechtstreek vragen rond 10 december, de internationale Dag van de Rechten van de Mens, aandacht voor de actie Geweld tegen Vrouwen!

Op 10 december 1948 werd door de Verenigde Naties de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens aangenomen. Amnesty International laat ieder jaar op die dag van zich horen. Samen met u.

Amnesty International voert wereldwijd campagne om geweld tegen vrouwen te stoppen. Met deze campagne wil Amnesty zowel geweld binnen directe, huiselijke kring, als geweld in oorlogsgebieden onder de aandacht brengen en concrete veranderingen afdwingen.

Vrouwengeweld is een omvangrijk en daardoor lastig probleem in Nederland en in de Wereld. Amnesty heeft een selectie gemaakt uit de vele voorbeelden die er voorhanden zijn, en samengebundeld in een boekje. Dit boekje is te verkrijgen rond 10 december, de avond waarop u uw stem kunt laten horen!
Dit kunt u nu al doen door enkel uw handtekening te zetten, zodat u laat zien dat u tegen Geweld tegen Vrouwen bent.

Opening door Monique Hagen
Op veel plaatsen in Nederland zullen Amnesty-groepen op of rond 10 december, de Internationale Dag van de Rechten van de Mens, actie voeren. Ook in 't Gooi hebben de lokale groepen allerlei activiteiten georganiseerd. In de meeste plaatsen vinden traditiegetrouw fakkeloptochten of -waken plaats, al dan niet in combinatie met schrijfavonden.

Kortenhoef/'s-Graveland

In de gemeente Wijdemeren bent u van harte welkom op 10 december van 19.45 tot 21.30 uur in ’t Honk, achter de Gereformeerde Kerk te ’s Graveland voor de jaarlijkse schrijfavond. De avond zal dit jaar door Monique Hagen, bekend van het Klokhuis, geopend worden.

Tevens bent u van harte welkom bij de vredeswandeling op zaterdag 11 december in samenwerking met Pax Christi. De wandeling start op zaterdag 14.30 uur bij de St. Antonius kerk op de Kerklaan.


De wekelijkse nieuwsbrief BewolktWindstil Naar volgende bericht