Rik Jungmann

Gemeente Wijdemeren
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Brandveiligheid en Feest

Wijdemeren, 25 november 2004. De feestdagen naderen weer. Met de ramp in Volendam nog vers in het geheugen, vraagt de gemeente aandacht voor de brandveiligheid.

Reactie

In december extra controles bij bedrijven
Brandweer adviseert over brandveiligheid feestversieringen

De feestmaand december staat weer voor de deur. Veel bedrijven en instellingen kleden voor kerstmis en de jaarwisseling hun pand gezellig en feestelijk aan. Omdat het gebruik van brandgevaarlijke versieringen in combinatie met drukbevolkte ruimtes kan leiden tot catastrofes, wijst de Brandweer Wijdemeren ondernemers vroegtijdig op de brandveiligheidsvoorschriften.

Elke organisatie is zelf verantwoordelijk voor de brandveiligheid in zijn of haar gebouw, maar de brandweer geeft graag informatie over de regelgeving en advies over de mogelijkheden van brandveilige versieringen. Tip: raadpleeg de brandveiligheidsvoorschriften voordat u daadwerkelijk met het versieren begint.

Een greep uit de voorschriften

  • Gebruik brandveilige kunststof kerstbomen of echte dennenbomen met kluit.

  • Gebruik alleen moeilijk brandbare versieringsmaterialen en hang die op met ijzerdraad, minimaal 2,5 meter boven de vloer.

  • Plaats kaarsen op een stevige onbrandbare houder op een vlakke ondergrond, uit de buurt van gordijnen en/of versieringen.

Meer factoren
Brandveiligheid in gebouwen is meer dan op een verantwoorde manier versieren. De balans tussen het aantal aanwezigen, de vluchtmogelijkheden, het gebruik van versiering en de interne organisatie, vormen de kern van een brandveilig gebruik. De volledige lijst met brandveiligheidsvoorschriften kunt u opvragen bij de Brandweer Wijdemeren, telefoon: (035) 655 95 72 / (035) 655 95 74. De brandveiligheidsvoorschriften staan ook op www.wijdemeren.nl. Zoek in het Digitaal Loket op: Brandveiligheid feestdagen (pdf).

Controles in december
In december controleert de brandweer bedrijven en organisaties in Wijdemeren extra op de naleving van de brandveiligheidsvoorschriften.


De wekelijkse nieuwsbrief BewolktWindstil Naar volgende bericht