... ...

Rik Jungmann

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht

Naar de home-page

Naar volgende bericht

Conimex en Knorr: Onrust

Loosdrecht, 19 maart 2004. Vanwege de reorganisaties die bij Conimex in Baarn en Knorr in Loosdrecht in de lucht hangen is de angst voor ontslag gegroeid onder de werknemers. De organisatiegraad stijgt zeer snel. 

Dat staat vanavond in een artikel in de Gooi- en Eemlander van Henk Runhaar. Het rommelt al een tijdje in beide bedrijven van Bestfoods, dochter van Unilever. Eerder werd aangekondigd dat Conimex in Baarn gaat sluiten, of verkocht wordt. Die eventuele sluiting heeft ook gevolgen voor de Knorr fabriek in Loosdrecht (tegenover het tijdelijke gemeentehuis).

Overcompleet personeel van Conimex kan door de reorganisatie bij Knorr in Loosdrecht terechtkomen, waardoor ook daar banen verloren kunnen gaan (last in, first out). Conimex heeft 185 werknemers, Knorr heeft er 200. Sinds de aankondiging dat Baarn dicht zou gaan heeft de FNV 115 nieuwe leden mogen verwelkomen. Een teken dat de werknemers weinig vertrouwen in de goede afloop hebben. Volgende week belegt de FNV bijeenkomsten in beide fabrieken om de situatie nader toe te lichten.


De wekelijkse nieuwsbrief Zoeken in het archief 1996 - 2004 Reageer op dit bericht .
Naar de home-page RegenHarde wind13º Naar volgende bericht