... ...

Rik Jungmann

Gooi- & Eemlander
Naar vorig bericht

Naar de home-page

Naar volgende bericht

Brug Vreeland afgesloten

Wijdemeren, 16 maart 2004. Een piepklein berichtje met grote gevolgen. In de Gooi stond gisteren dat de brug bij Vreeland van 2 tot en met 18 mei afgesloten wordt.

Deze brug, die de toeleiding is naar de brug over het Amsterdam-Rijn Kanaal bij Loenersloot en verder naar de A2, is één van de vier verbindingswegen van deze regio met Amsterdam, Schiphol en het westen. In het bericht wordt erover gesproken dat er omleidingswegen gezocht zullen worden. Dat zal nog niet meevallen.

Vanuit Wijdemeren zijn er vier bruggen om over het Amsterdam-Rijn Kanaal te komen. Bij Breukelen, bij Loenersloot, bij Weesp en bij Muiden (A1, Maxis). Wat je ook aan alternatieve omleidingwegen bedenkt, je komt altijd bij één van die vier bruggen uit, omdat je over het water moet. Over de Vecht zijn er wat meer bruggen, maar de meeste aan en afvoerwegen zijn volstrekt ontoereikend om grote hoeveelheden verkeer te verwerken. Zeker de hoeveelheden die de N201 nu verwerkt.

Omdat er iedere ochtend op de N201 flinke files richting de A2 staan, mag verwacht worden dat de afsluiting bij Vreeland voor behoorlijke problemen gaat zorgen en gaat uitstralen naar de andere bruggen over het Amsterdam-Rijnkanaal. Er is een klein voordeel. Een deel van de periode valt in de meivakantie.

Mocht u in die periode naar Amsterdam of Schiphol moeten, dan kunt u beter rekening houden met flinke vertragingen.


De wekelijkse nieuwsbrief Zoeken in het archief 1996 - 2004 Reageer op dit bericht .
Naar de home-page BewolktMatige wind14º Naar volgende bericht