...

...


Rik Jungmann

Diverse
Naar vorig bericht

Naar de home-page

Naar volgende bericht

Gratis naar het Singer

Kortenhoef, 21 mei 2004. Woensdagmiddag werd in het Singermuseum in Laren de tentoonstelling Schildersdorpen in Nederland geopend. Ook schilderijen uit de verzameling van de Stichting Kunstbezit 's-Graveland zijn daar te bewonderen.

Bij de opening waren vrijwel alle burgemeesters van de schildersdorpen aanwezig. De tentoonstelling gaat over Staphorst, Bergen, Spakenburg, Blaricum, Nieuwkoop, Oosterbeek, Wolfheze, Kortenhoef, Katwijk, Nunspeet, Elspeet, Hattem, Heeze, Laren, Veere, Domburg, Volendam en Marken. Het college van Wijdemeren was niet vertegenwoordigd bij de opening. Iedere burgemeester had de specialiteit van zijn gemeente meegenomen om uit te delen. (taart, koeken, wafels, etc.) 

De tentoonstelling duurt tot en met 29 augustus. Op 26 en 27 juni is het even opletten voor de Kortenhoevers. Op die dag is de toegang namelijk gratis voor de inwoners van de schildersdorpen, dus ook voor de Kortenhoevers.

Heel aardig is ook dat fotograaf  L.J.A.D. Creyghton de sfeer van nu rond de dorpen  heeft vastgelegd. Zijn foto’s maken deel uit van de expositie en de publicatie. Wie GPS heeft kan de plekken exact terugvinden. www.creyghton.com

Nu we het toch over kunst en Laren hebben, op 11, 12 en 13 juni vindt op de Brink in Laren een kunstevenement plaats onder de naam Kunst op de Brink. Daar zal een groot aantal galeriehouders exposeren en verkopen.

update: 12.33 uur. Wethouder Yvonne Siemons van kunstzaken liet weten dat er op het gemeentehuis van Wijdemeren geen uitnodiging voor de opening is ontvangen. Was die wel ontvangen, dan had er zeker een lid van het college acte de présence gegeven. Het was domweg niet bekend dat de opening plaats vond. Yvonne Siemons zei het buitengewoon spijtig te vinden dat het zo gelopen is en zal daarover contact opnemen met het Singer Museum.


De wekelijkse nieuwsbrief Zoeken in het archief 1996 - 2004 Reageer op dit bericht .
Naar de home-page Half bewolktMatige wind15º Naar volgende bericht