... ...

Rik Jungmann

Gemeente Wijdemeren

Gemeente Wijdemeren
Naar vorig bericht

Naar de home-page

Naar volgende bericht

Woordenboeken voor Het Gilde

Wijdemeren, 18 mei 2004. De gemeente Wijdemeren geeft subsidie voor woordenboeken aan de Hilversumse vrijwilligersorganisatie Het Gilde.

Persbericht

Ter gelegenheid van 15-jarig jubileum steun voor project Samenspraak
Wethouder overhandigt woordenboek anderstaligen aan Gilde

Gemeente Wijdemeren geeft subsidie voor de aanschaf van 25 woordenboeken voor anderstaligen aan vrijwilligersorganisatie het Gilde uit Hilversum. Wethouder Hagen overhandigde dinsdagmiddag 18 mei symbolisch het eerste exemplaar aan Wijdemeerse gildevrijwilliger Heleen Caspari. Het Gilde Hilversum bestond onlangs 15 jaar en gaat de boeken gebruiken voor het project Samenspraak, een taalproject voor anderstaligen.


Heleen Caspari van Het Gilde ontvangt
een woordenboek van wethouder Ties Hagen.

Het Gilde is een vrijwilligersorganisatie van mensen van 50 jaar en ouder die hun kennis en ervaring aan anderen overbrengen. Bij het taalproject “Samenspraak” spreken de gildevrijwilligers in een informele sfeer met mensen die de Nederlandse taal nog niet goed beheersen. De nieuwkomers kunnen op die manier de taal oefenen en in contact komen met Nederlanders. Onderwerpen van gesprek zijn de Nederlandse samenleving, de actualiteit en praktische zaken waarmee nieuwe medeburgers worden geconfronteerd.

Speciaal woordenboek
De woordenboeken waarvoor gemeente Wijdemeren subsidie verstrekt zijn speciaal ontwikkeld voor mensen die uit een andere cultuur komen en het Nederlands niet als moedertaal hebben. Het naslagwerk bevat ruim 14.000 woorden. Per woord is er een eenvoudige uitleg en soms een illustratie om de uitleg te ondersteunen.

Wijdemeerse deelnemers
Bij het Gilde Hilversum zetten 11 Wijdemeerse vrijwilligers zich in voor dit project. Er nemen 15 Wijdemeerse anderstaligen aan deel.


De wekelijkse nieuwsbrief Zoeken in het archief 1996 - 2004 Reageer op dit bericht .
Naar de home-page ZonnigWindstil22º Naar volgende bericht