... ...

Rik Jungmann

www.flarkfloating.nl

Reactie
Naar vorig bericht

Naar de home-page

Naar volgende bericht

Bedenker Flark reageert

Wijdemeren, 28 juni 2004. Kees Westerbeek, de bedenker van De Flark, voelt zich gesterkt door de reacties in de Wijdemeerse Webkrant. Hij stuurde onderstaande reactie en afschriften van twee brieven die hij aan het Plassenschap stuurde.

Reactie


De Flark

Wat is het hartverwarmend om van tijd tot tijd reacties van wildvreemden te lezen, die begaan zijn met onze strijd tegen het Plassenschap Loosdrecht. Ook wij ervaren de tegenwerking niet alleen als pesterij maar ook als een vorm van machtswellust. Het Schap stelt dat de plassen beschermd moeten worden, dus wordt Flark verboden. Hoezo, beschermd? Tegen wat?.....Verder is men als de dood dat er op Flark GEWOOND gaat worden, dus bijvoorbaat komt er een vaarverbod. (Er is te weinig controle.)
Zullen wij dan bijvoorbaat maar alle auto's verbieden omdat ze misschien wel harder dan 50, 80 of 120 km /u kunnen rijden en er te weinig petten zijn om dit te controleren? Wordt vervolgd.

Kees Westerbeek
www.flarkfloating.nl


Brief 1 aan het Plassenschap

Plassenschap Loosdrecht en omstreken,
t.a.v. de heer R.F.B. Broos, secretaris-directeur
Kanaalweg 95b
3533 HH Utrecht

Loenen aan de Vecht, 16-06-2004


Betreft: Richtlijnen met betrekking op woonschepen/recreatieschepen


Geachte heer Broos,

Naar aanleiding van de, voor ons bedrijf Flark Floating negatieve uitslag van de uitspraak van de voorzieningenrechter, moge ik u vriendelijk verzoeken mij de voorwaarden en ontwerprichtlijnen toe te sturen, die glashelder aangeven waar een aangepast ontwerp van een pleziervaartuig als Flark aan moet voldoen, ten einde handhavend optreden in de toekomst van uw zijde op de Loosdrechtse plassen te voorkomen.

In uw nieuwe Woonschepenverordening wordt gesproken over CONSTRUCTIE, INRICHTING EN AANGEBRACHTE VOORZIENINGEN, maar wat hieronder wordt verstaan is mij niet duidelijk.
Hopelijk kunt u mij duidelijkheid verschaffen door mij alle specificaties van de drie hierboven bedoelde zaken toe te zenden.

Verder schrijft u in uw brief van 10 februari j.l. dat het Vaarhuis de uiterlijke kenmerken moet bezitten van een recreatieschip, wil het vrijelijk de Mijndense sluis kunnen passeren.
Ook In dit geval zou ik graag van u willen weten welke kenmerken dit, volgens het Plassenschap, zijn.

In afwachting van uw informatie, verblijf ik,
Met vriendelijke groet,

FLARK Vaarhuizen B.V. i.o.


Kees Westerbeek,
directeur


Brief 2 aan het Plassenschap

Plassenschap Loosdrecht en omstreken,
t.a.v. de heer R.F.B. Broos, secretaris-directeur
Kanaalweg 95b
3533 HH Utrecht

Loenen aan de Vecht, 27-06-2004


Betreft: Richtlijnen woonschepen/recreatieschepen

Geachte heer Broos,

In verband de opdracht voor de bouw van het eerste aantal Flarken voor de verhuurmarkt, zou ik graag op korte termijn uw reactie ontvangen op de door mij gestelde vragen in mijn brief van 16 juni j.l.

Ik heb inmiddels begrepen dat niet alleen mijn bedrijf, maar ook de HISWA, de Waterkampioen, de Nederlandse Bond van Jachtarchitecten en de overige watersportminnende pers met grote belangstelling uitkijkt naar uw richtlijnen.

Met vriendelijke groet,

FLARK Vaarhuizen B.V. i.o.


Kees Westerbeek,
Directeur.


De wekelijkse nieuwsbrief Zoeken in het archief 1996 - 2004 Reageer op dit bericht .
Naar de home-page ZonnigWindstil22º Naar volgende bericht