... ...

Rik Jungmann

Wijdemeren Journaal/Gooi&Eemlander
Naar vorig bericht

Naar de home-page

Naar volgende bericht

Plassenschap duurder

Loosdrecht, 24 juni 2004. Het Plassenschap Loosdrecht en Omstreken gaat de leges kostendekkend maken. Het gevolg zijn stijgingen van vier tot acht maal het oude tarief.

Dat is te lezen in het Wijdemeren Journaal en in de Gooi- en Eemlander van vandaag. Het lijkt veel dramatischer dan het is. Dat blijkt uit de reacties die Simone Stevens optekende uit de mond van enkele gebruikers van de Plassen. Het tarief voor een ontheffing voor een woonschip (zoals De Flark?) gaat van bijna 50 euro naar 195 euro. Een ontheffing voor een plezierschip stijgt van 33 naar 259 euro. Dat zijn overigens bedragen die eens in de vijf jaar betaald moeten worden.

De mensen die in het stuk in de Gooi aan het woord komen worden er niet warm of koud van. Vergeleken met de prijzen van boten en woonschepen (1 of 2 ton) vallen de legeskosten in het niet.

Het geld wordt gebruikt voor onderhoud van legakkers en beschoeiingen. De inkomsten van het Plassenschap komen voor 90% van Wijdemeren, Loenen, Breukelen  en de provincies Noord-Holland en Utrecht.

Het Plassenschap heeft ook een website. Daar is echter geen informatie te vinden over dit onderwerp.

Toevoeging 25 juni 10.56: In de Gooi- en Eemlander staat dat de ontheffing voor een woonschip stijgt van 48,80 naar 195 euro. Op de gemeentepagina in het Wijdemeren Journaal staat juist, verbazingwekkend genoeg, dat de ontheffing voor een woonschip terug gaat van 48,80 naar 0,00. Gratis dus...

Wij gaan er vanuit dat de gemeentepagina gelijk heeft. red.


De wekelijkse nieuwsbrief Zoeken in het archief 1996 - 2004 Reageer op dit bericht .
Naar de home-page Half bewolktHarde wind18º Naar volgende bericht