... ...

Douwe van Essen

Douwe van Essen

Kasteel Sypesteyn
Naar vorig bericht

Naar de home-page

Naar volgende bericht

Zomeractiviteiten kasteel Sypesteyn

Loosdrecht, 12 juni 2004. De activiteitenkalender van Kasteel-Museum Sypesteyn is weer klaar. U kunt wandelen door het prachtige park of rondgeleid worden in het kasteel. Nieuw zijn de speciale workshops, cursussen en kinderpartijtjes die in de loop van het seizoen zullen plaatsvinden.

persbericht

ZOMERACTIVITEITEN 
OP
KASTEEL-MUSEUM SYPESTEYN

Nu het seizoen weer in volle gang is, is het ook weer genieten in en rondom Kasteel-Museum Sypesteyn. Bezoekers kunnen door de week terecht voor een wandeling door het prachtige park of een rondleiding in het kasteel. Nieuw zijn de speciale workshops, cursussen en kinderpartijtjes die in de loop van het seizoen zullen plaatsvinden.

Workshop tuinfakkels en tuinkaarsen maken
In de maand juli wordt in samenwerking met Imkerij en kaarsenmakerij 't Schuurtje uit Loosdrecht een workshop gehouden in het koetshuis van Kasteel Museum Sypesteyn.

Onder deskundige leiding van Hetty Kastelein kan men een 2 uur durende avondcursus volgen. Tijdens deze cursus leert u de basisprincipes van het kaarsen dompelen en gieten met paraffine. Omdat we in deze tijd  van het jaar graag buiten vertoeven staan tuinfakkels in deze workshops op het programma. U maakt twee tuinfakkels met dompeltechniek, na het dompelen kunt u deze kaars decoreren met natuurlijke grassen, gedroogde bloemen e.d.. Ook leert u een eenvoudige giettechniek en maakt u een buitenkaars in een terracottapot.

Cursus informatie

Datum             : maandag 5 juli of donderdag 8 juli.

Tijdstip            : 19.30 uur - 21.30 uur.

    Kosten            : € 25,- per persoon

Aquarelcursus
In de maanden juli/augustus word er een aquarel cursus gegeven onder leiding van een ervaren docente Fine Prast. De cursus is bedoeld voor zowel beginners als gevorderden.

Het historische park van Kasteel Sypesteyn biedt vele idyllische plekjes om te schilderen; er is een schitterend weids uitzicht op het weiland, bos en de dorpskerk.

Bij goed weer kan er buiten geschilderd worden, bij slecht weer vindt de cursus binnen plaats in een bijgebouw bij het kasteel.

Cursus informatie

Datum               : vrijdag 20 augustus, 27 augustus,                           3 september en 10 september

Tijdstip               : 10.00 uur - 14.00 uur.

Kosten                : € 155,- per persoon incl.
                           materiaal en rondleiding in het
                           museum.

Voor informatie kunt u tussen 19.00 uur en 21.00 uur contact opnemen met Fine Prast tel. 020-4184425 (m.u.v dinsdag en donderdag). Inschrijvingen gaat via Kasteel Museum Sypesteyn, telnr.: 035-5823208.

Kinderactiviteiten
Van 1 april tot eind oktober vinden op de woensdagmiddagen tussen 13.30 uur en 17.00 uur speciale kinderactiviteiten plaats. Zo zijn er speciale kinderrondleidingen en kinderpartijtjes. Tijdens de kinderpartijtjes krijgen de kinderen een rondleiding gecombineerd met een creatieve activiteit zoals het maken van een riddermasker of jonkvrouwenhoed of  porselein beschilderen aan de hand van een voorbeeld in het museum. Alle activiteiten worden begeleid vanuit het museum en zijn bestemd voor kinderen tussen 5 en 12 jaar.


Reserveren:
telefonisch tot uiterlijk twee weken van tevoren via tel.nr. 035-6249808


TENTOONSTELLING
Van 1 juli tot 1 oktober worden in het kader van de tentoonstelling "De Hollandse Porseleinroute" speciale themamiddagen georganiseerd!
 

Voor meer informatie bezoek  onze website: www.sypesteyn.nl

Adres: 
Kasteel-Museum Sypesteyn, 
Nieuw Loosdrechtsedijk 150, Loosdrecht
Telnr. 035-5823208, e-mail: info@sypesteyn.nl.


De wekelijkse nieuwsbrief Zoeken in het archief 1996 - 2004 Reageer op dit bericht Ga naar het archief
Naar de home-page Windstil21º Naar volgende bericht