...

SV 's-Graveland Voetbal


Douwe van Essen

Douwe van Essen

gemeente Wijdemeren
Naar vorig bericht

Naar de home-page

Naar volgende bericht

College wil wijk- en klantgerichte buitendienst

Wijdemeren, 9 juni 2004. Het college wil het beheer van de openbare ruimte op een andere wijze gaan organiseren en heeft hiervoor een plan van aanpak vastgesteld. Wijk- en klantgericht met een centrale gemeentewerf aan de Kwakel in Kortenhoef.

Een impressie van de gemeentewerf aan de Kwakel in Kortenhoef.

persbericht

Wijkbeheer: verbetering dienstverlening en meer betrokkenheid burgers

College wil beheer openbare ruimte anders organiseren

Het college wil het beheer van de openbare ruimte op een andere wijze gaan organiseren en heeft hiervoor een plan van aanpak vastgesteld. Kern van de nieuwe werkwijze is beheer van wijken en dorpen vanuit één centrale gemeentewerf. De voorkeur van het college gaat uit naar de werf aan de Kwakel in Kortenhoef. Doel van de operatie is de dienstverlening te verbeteren en de betrokkenheid van de burger te vergroten.

Momenteel is de buitendienst verdeeld over drie werven in de drie voormalige gemeenten. De drie ploegen werken op bijna de zelfde manier als dat ook voor de herindeling werd gedaan. Eind 2002 besloot het college te starten met een onderzoek naar mogelijkheden voor verbetering van de werkwijze van de buitendienst. Op basis van dit onderzoek geeft het college nu de koers aan voor de toekomst.

Wijkbeheer

Wijkgericht werken, service, optimale dienstverlening en betrokkenheid van de burger zijn de kenmerkende elementen van wijkbeheer. Bij wijkbeheer wordt het gebied ingedeeld in een aantal wijken. Iedere wijk krijgt z’n eigen wijkteam dat naast het groenonderhoud ook zaken als het onderhoud van straatmeubilair, verkeersborden en palen verzorgt. Aanspreekpunt voor bewoners van de wijk is de wijkbeheerder die regelmatig contact met hen heeft over de eventuele problemen, klachten, oplossingen en prioriteiten. Door dit directe contact raken burgers meer betrokken bij de inrichting en de kwaliteit van hun leefomgeving en komt de gemeente dichter bij de burger te staan.

Nu het college een besluit heeft genomen over de gewenste toekomstige werkwijze van de buitendienst zal gericht onderzoek naar de randvoorwaarden en de financiële consequenties volgen. Het college gaat nu een voorstel voorbereiden voor de raad. Ook de ondernemingsraad zal het college om advies vragen. 

Wijdemeren, 7 juni 2004


De wekelijkse nieuwsbrief Zoeken in het archief 1996 - 2004 Reageer op dit bericht Ga naar het archief
Naar de home-page ZonnigWindstil27º Naar volgende bericht