...

...


Douwe van Essen

WOW

gemeente Wijdemeren
Naar vorig bericht

Naar de home-page

Naar volgende bericht

Wijdemeren: WOZ-gegevens via website

Wijdemeren, 9 juni 2004. De gemeente Wijdemeren wordt steeds actiever op het web en in haar communicatie naar de burgers. Binnenkort kunt u op het web een aantal fysieke gegevens over uw huis (dus niet dat van uw buren) aantreffen. De waarde vindt u pas op het web na de nieuwe taxaties in het eerste kwartaal van 2005.

Wanneer begin 2005 de WOZ-waarden worden vastgesteld wil de gemeente u ook in de gelegenheid stellen om online bezwaarschriften in te dienen. Dat zou de bezwaar- procedures aanmerkelijk kunnen bekorten. Wellicht kan de gemeente daarvoor eerst een kijkje nemen op www.wizardofwoz.nl . Op die site wordt men op simpele wijze door een ingewikkelde bezwaarprocedure heen geloodst.

Deze wizard (tovenaar) loodst u op eenvoudige wijze door de WOZ-bezwaarprocedures.


persbericht

Wijdemeren geeft inzage in WOZ-gegevens via website

WIJDEMEREN - Inwoners van Wijdemeren kunnen binnenkort de gegevens van hun woningen bekijken op de website van de gemeente. Deze gegevens worden gebruikt voor het vaststellen van de WOZ-waarde, de waarde van onroerend goed volgens de Wet Waardering Onroerende Zaken. Die waarde is vanaf 2005 bepalend voor de hoogte van verschillende belastingen van het rijk, de gemeente en het waterschap. 

In eerste instantie zullen alleen de fysieke gegevens op www.wijdemeren.nl  te zien zijn. Hierbij kan worden gedacht aan het type huis, het bouwjaar, de inhoud en de grondoppervlakte. Ook de aanwe­zigheid van bijgebouwen (schuur, garage, loods), een aanbouw of een dakkapel zijn binnenkort op de website te zien. De getaxeerde waarde wordt nog niet gepresenteerd omdat deze pas in het eerste kwartaal van 2005 wordt vastgesteld. 

Correctie van de gegevens
De belangrijkste reden om de informatie beschikbaar te stellen is dat inwoners daarmee kunnen controleren of de gemeente correcte gegevens gebruikt. Als men onjuistheden constateert, kan dat meteen via de website aan de gemeente worden gemeld. Deze melding zal worden gecontroleerd en de gegevens zullen zonodig worden aangepast. Daardoor kan men er zeker van zijn, dat de waarde die in 2005 wordt vastgesteld, gebaseerd is op de goede gegevens
.
 

Alleen eigen gegevens
Alleen de gegevens van de eigen woning kunnen worden ingezien. Om toegang tot deze gegevens te krijgen moet men enkele persoonlijke gegevens invoeren, waaronder het sofi-nummer.

Uitbreiding
Begin 2005 zullen de nieuwe WOZ-waarden worden vastgesteld. Het ligt in de bedoeling om op dat moment de mogelijkheden via internet verder uit te breiden. Er zal onder andere een formulier voor het indienen van bezwaar op de site worden opgenomen. Zodra bekend is vanaf welke datum de WOZ-gegevens on line gaan gaat de gemeente dit bekend maken. Wanneer alles naar planning verloopt is dit begin juli.

Wijdemeren, 7 juni 2004


De wekelijkse nieuwsbrief Zoeken in het archief 1996 - 2004 Reageer op dit bericht Ga naar het archief
Naar de home-page ZonnigWindstil27º Naar volgende bericht