... ...

Douwe van Essen

WSL

WSL
Naar vorig bericht

Naar de home-page

Naar volgende bericht

Verslag Nationale Water Ski Dag

Loosdrecht, 7 juni 2004. Afgelopen zondag 6 juni heeft de WaterSkiclub Loosdrecht onder schitterende weersomstandigheden van 12.00 tot 17.00 uur in samenwerking met de Nederlandse Waterski Bond voor het tweede achtereenvolgende jaar de Nationale Water Ski Dag 2004 georganiseerd.

Persbericht

Verslag Nationale Water Ski Dag Loosdrecht

De zon heeft de hele dag geschenen en er was nagenoeg géén wind zodat de watercondities voor de skiërs perfect waren. Het was nagenoeg vlak water. Vele honderden mensen zijn op dit waterski evenement afgekomen. De instructeurs van de WSL en van de Waterskischool Loosdrecht hebben dit jaar veel meer kinderen leren waterskiën en of wakeboarden dan het vorige jaar. Het lijkt erop dat de jeugd onder leiding van hun ouders weer sportiever aan het worden zijn. En dat is een zeer gezonde ontwikkeling als die zich doorzet. Tenslotte hebben we de laatste jaren alléén maar berichten gelezen over te dikke mensen en de risico’s van overgewicht voor de gezondheid. Met 15 vrijwilligers van de WSL en de Waterskischool onder leiding van PBN Sports een bureau wat o.a. sportieve uitstapjes voor bedrijven organiseert zijn er dit jaar ruim honderd kinderen en volwassen op het water actief geweest en dankzij de inzet van al deze vrijwilligers en hun meegenomen materialen heeft bijna iedereen echt op het water gestaan.

Een paar van de vele inschrijvers op een skibeurt op de Strook (l) en Marsha die lesgeeft aan één van de vele kinderen (r).

Van de vier waterskiboten waren er twee met een zogenaamde Boom aan de zijkant. De Boom is een stang die naast de boot zit en waar de waterskiërs en wakeboarders zich vast aan kunnen houden. Dit maakt het veel makkelijker om de eerste stappen op het water te zetten. Daarna gingen veel kandidaten aan de lange lijn achter de boot. Ook de zeer bijzondere wakeboard boten die de firma Beragi uit Utrecht mee had genomen zorgde voor zeer veel bekijks. Mensen uit het hele land zijn deze middag op de Strook komen kijken en ook de Evenaar een watersportbedrijf uit Breukelen die samen met Jobe Watersport de mogelijkheid bood om nieuwe waterski’s en wakeboards uit te proberen heeft veel aanloop gekregen. Kortom het was voor alle partijen een topmiddag die zeer zeker voor herhaling vatbaar is. Ook willen wij namens alle deelnemers Burgemeester Bijl en Wethouder Siemons van Wijdemeren en het Plassenschap bedanken, want zonder de benodigde vergunningen was dit sportieve element niet mogelijk geweest.


De wekelijkse nieuwsbrief Zoeken in het archief 1996 - 2004 Reageer op dit bericht .
Naar de home-page ZonnigMatige wind27º Naar volgende bericht