... ...

Douwe van Essen

Douwe van Essen

CDA
Naar vorig bericht

Naar de home-page

Naar volgende bericht

CDA op werkbezoek

Loosdrecht, 7 juni 2004. De CDA-kandidaat Joop Post -wonende in Velsen- bracht donderdag jl een bezoek aan het Gooi en Vechtstreek.

persbericht

Werkbezoek CDA-kandidaat Joop Post
aan de regio Gooi- en Vechtstreek

Het bezoek begon op de boerderij “Slothoeve”van de familie Nell in de Noordpolder te Muiden. Daar werd de heer Post ontvangen door de heer C. van Diest, voorzitter van de vereniging “Vecktvallei”, burgemeester Smith en een tiental CDA-bestuursleden.

De heer Nell nam het gezelschap mee het land in, waar hij vertelde over de inspanningen van de vele boeren (80%), die in de Vechtvallei mee doen aan het project “natuurbeheer”.

Vogelnesten worden beschermd, slootkanten worden niet bemest, maaitijden worden in acht genomen, zodat flora en fauna in het boerenland een goede kans krijgen zich te ontwikkelen.

Joop Post: “Ik kan een dossier lezen van 10 cm dik, maar nu weet ik veel meer van de praktijk. De zorgzame boer kan het groene land van Nederland beschermen. Ik ga ervoor mocht ik in Brussel komen”.

Vervolgens trok men naar het mediapark in Hilversum, alwaar een gesprek plaats vond met de heren C. Koekkoek en N. Kranenburg. De heer C. Koekkoek is directeur development TCN, de vastgoed organisatie, die ook het Mediapark beheert. Enthousiast en met veel realiteitszin vertelden de beiden heren over de bouwplannen van het park. Een groot gedeelte wordt tzt opgesteld voor het publiek.

Er zijn plannen om het landelijk audiovisueel archief te herbergen. Er komt een speciale bioscoop met eigen programma’s en er zal een groot omroepmuseum verrijzen dat een landelijke bekendheid zal krijgen.

Dit alles zal een enorme stimulans zijn voor de werkgelegenheid in het Gooi. Ook voor de vele toeleveringsbedrijven, zal het park -wanneer het masterplan gerealiseerd is - een welkome aanvulling zijn. En … het is een schone industrie.

Uiteraard hoopten beide heren, dat de gemeentelijke politiek, bijgestaan door de provincie, den Haag en misschien ook Brussel, tot overeenstemming zullen komen de bereikbaarheid te verbeteren.

Het derde bezoek vond plaats in Loosdrecht, gelegen in de gemeente Wijdemeren. Daar had de CDA-afdeling een tjalk gehuurd en ging het gezelschap van zo’n 20 personen de plassen op.

De onderwerpen waren: de (strenge) strikte toepassing van de “habitat”-regeling uit Brussel. Deze werkt in vele gevallen zeer belemmerend normen, wanneer het gaat om “zwem-”dan wel “vaarwater”in het plassengebied. Door de wethouders Nagel en Neef werd erop gewezen dat de Europese richtlijnen ook nu weer het oude Latijnse spreekwoord geldt “al te strikte toepassing van de wet leidt tot het grootste onrecht”.

De heer Post was onder de indruk van de vele activiteiten in het Gooi- en Vechtstreek.

Hij sloot dan ook het werkbezoek met de woorden: “Ik ga niet naar Brussel om achter een groot bureau academische wetsvoorstellen te schrijven, maar ik ga naar Brussel om jullie te helpen en ik kom zeker vaak terug hier op de werkvloer.

Hierna vertrok de heer Post naar Velzen.


De wekelijkse nieuwsbrief Zoeken in het archief 1996 - 2004 Reageer op dit bericht Ga naar het archief
Naar de home-page ZonnigMatige wind27º Naar volgende bericht