...

---


Rik Jungmann

De 5 Dorpen
Naar vorig bericht

Naar de home-page

Naar volgende bericht

Website De 5 Dorpen

Wijdemeren, 20 januari 2004. Schaats- en hardrijdersvereniging De 5 Dorpen heeft een website geopend.

Ingezonden Bericht/Tekst van de website

De Schaats- & Hardrijdersvereniging "De 5 Dorpen" is in 1982 opgericht door de destijds plaatselijke besturen van de natuurijsbanen van Ankeveen, 's-Graveland, Kortenhoef, Nederhorst den Berg en Vreeland om hun leden te laten trainen/oefenen op een kunstijsbaan. "De 5 Dorpen" is sinds de oprichting een zelfstandige vereniging met een autonoom bestuur.

Momenteel zijn we qua ledenaantal de grootste schaatsvereniging (op kunstijs) in het Gooi en de Vechtstreek. Onze 'thuisbaan' is De Jaap Edenbaan in Amsterdam alwaar we elk jaar van begin oktober tot begin/medio maart zeer actief zijn.

We zijn dus geen natuurijsvereniging, maar hebben gedurende natuurijsperiodes wel hele nauwe contacten met de natuurijsclubs in de regio en dat is een groot voordeel als we b.v. bij een van deze clubs iets willen organiseren op betrouwbaar natuurijs.

Onze huidige leden (rond de 500) zijn onder te verdelen in drie categorieën, n.l. jeugdschaatsen (7-12 jaar), hardrijden (vanaf 12 jaar; hierin zit uiteraard ook wedstrijdrijden langebaan en marathonschaatsen, maar niets is verplicht..) en toerschaatsen of ook wel recreatieschaatsen genoemd (vanaf 16 jaar). Op het toerschaatsen is iedereen welkom die tenminste op schaatsen kan staan, dus iedereen die geen kruk, keukenstoel of arm nodig heeft...... De rest komt dan vanzelf... Echt leuk om te doen....!

Naast het schaatsen worden ook andere activiteiten georganiseerd zoals onder andere conditietraining onder deskundige begeleiding (het gehele jaar door), fietstraining en ook skeelertraining. Ook maken we wel eens een uitstapje naar b.v. Thialf in Heerenveen of de ijsbanen in Dronten, Utrecht of Haarlem etc. Dus voor een ieder zijn er mogelijkheden en de leeftijd daarin speelt geen enkele rol.

De vereniging heeft een website geopend, die te vinden is op www.5dorpen.ontheweb.nl.


De wekelijkse nieuwsbrief Zoeken in het archief 1996 - 2004 Reageer op dit bericht Ga naar het archief
Naar de home-page Half bewolktWindstil Naar volgende bericht