Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: -

Bron: Gooi- en Eemlander


Beuken en clubgebouwen

's-Graveland, 9 januari 2004. De clubgebouwen aan De Kwakel zullen toch provisorisch opgeknapt worden. De oude beuken aan het Noordereinde worden ernstig bedreigd. 

Twee berichten uit de Gooi van gisteren.

Kwakel

Het college stelt de raad voor om voor € 70.000 de verenigingsgebouwen aan De Kwakel in Kortenhoef zo sober moegelijk op te knappen om gedwongen sluiting te voorkomen. Als eerste staat 't Akkoord, waar de muziekverengingen repeteren, op de nominatie voor een opknapbeurtje. Dan komen de gebouwen van de Plassenjagers (postduiven) en toneelvereniging DSO aan de beurt. Daarna zullen het scoutinggebouw en den kleedaccomodatie van de SV 's-Graveland een beurt krijgen.

Beuken

Op 24 december kondigde het college van B&W een onderzoek aan naar de beuken langs het Noordereinde. De dertig bomen zijn tweehonderd jaar oud, maar ziek. Ook het verkeer doet de wortels van de bomen geen goed. De heer M. Tijdgat van de gemeente Wijdemeren heeft een hard hoofd in het behoud van de bomen. Indien blijkt dat de bomen onveilig zijn zullen ze moeten verdwijnen, omdat een afbrekende tak, of erger nog een omvallende boom, enorme schade kan veroorzaken. Als de bomen moeten worden vervangen, dan zal dat gebeuren tijdens de al jaren aangekondigde renovatie van het Noordereinde, die nog niet gepland is, maar wel moet gebeuren.


Reacties

Aan- of afmelden nieuwsbrief

Zoeken

 

...

Vorig bericht

Home

Volgend bericht