Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: Douwe van Essen

Bron: Gooi- en Eemlander


Scouting wil gebouw

Loosdrecht, 3 januari 2004. Scouting Loosdrecht wil duidelijkheid van de gemeente over de gebouwen van de vereniging. Op 28 december besloot het college dat de gebouwen gesloten moeten worden. Het is echter onduidelijk wat er nu moet gebeuren.

In de Gooi van vandaag staat een uitgebreid artikel van Laura van Zutphen over de situatie rond de gebouwen. Vanwege achterstallig onderhoud is het gebouw aan de Laan van Eikenrode niet veilig te gebruiken. De brandweer heeft het afgekeurd. Het tweede gebouw van Scouting aan de Loosdrechtsedijk is ook niet best meer en zal, als er niets gebeurt, ook over enige tijd op slot gaan.


De heer R. Stapel.

Omdat de gemeente volgens Scouting geen duidelijkheid biedt over mogelijkheden en plaatsen voor nieuwbouw, kan de vereniging niets ondernemen, alleen maar lijdzaam afwachten en intussen de problemen met tijdelijke oplossingen te lijf gaan. Op 5 juni vorig jaar vroeg de heer Stapel ook aandacht voor het gebouw van de scouting. Toen, omdat de gemeente ten onrechte het gebouw op de lijst had gezet van eventueel te verkopen objecten. Het bleek dat de gemeente zich rijk gerekend had. De grond is van de gemeente, het gebouw van Scouting.

De welpen die normaal aan de Laan van Eikenrode zitten, zijn ondergebracht aan de Diependaalselaan in Hilversum.

De heer R. Stapel, voorzitter van de Zuiderkruisgroep, waarvan Scouting Loosdrecht onderdeel uitmaakt, wil het liefste naar één nieuw gebouw op één nieuwe locatie. Als de gemeente grond ter beschikking stelt, dan wil Scouting het gebouw neerzetten.


Reacties

Aan- of afmelden nieuwsbrief

Zoeken

Het Wijdemeerse weer:
Nul graden, koude wind, zonnig

...

Vorig bericht

Home

Volgend bericht