...

---


Rik Jungmann

Gemeente Wijdemeren
Naar vorig bericht

Naar de home-page

Naar volgende bericht

Amaliaplantsoen

Wijdemeren, 3 februari 2004. Er komt in Loosdrecht een Amaliaplantsoen en een Amaliaboom als het college van B&W daar steun voor krijgt van de raad. 

persbericht

College wil Amaliaherdenkingsboom en -plantsoen in Wijdemeren

Het college van Wijdemeren gaat de raad voorstellen ter ere van de geboorte van Prinses Catharina Amalia een plantsoen in Nieuw-Loosdrecht naar de prinses te vernoemen en daarin een herdenkingsboom te plaatsen.

De Amalia herdenkingsboom zal waarschijnlijk een Koningslinde worden. Voor het Prinses Amaliaplantsoen heeft de gemeente het oog laten vallen op het plantsoen tussen de Lieve Geelvincklaan en de Tjalk in Nieuw-Loosdrecht.

Traditie
Het planten van een herdenkingsboom past prima in de traditie van de voormalige gemeenten. Zo staan er ondermeer herdenkingsbomen op het Juliana Bernhardplein in Nederhorst den Berg, bij de bibliotheek in Nieuw-Loosdrecht, op de Kortenhoefsedijk in Kortenhoef en op de Kerklaan in Kortenhoef. Als de raad akkoord gaat met het voorstel zal de Amaliaboom op Koninginnedag 2004 in samenwerking met de drie Wijdemeerse Oranjeverenigingen feestelijk geplant worden en het naambordje van het plantsoen onthult worden.


De wekelijkse nieuwsbrief Zoeken in het archief 1996 - 2004 Reageer op dit bericht Ga naar het archief
Naar de home-page Half bewolktMatige wind13º Naar volgende bericht