... ...

Rik Jungmann

Douwe van Essen (kleur),
Ton Kastermans (zw-wit)

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht

Naar de home-page

Naar volgende bericht

Reacties van Lezers

Wijdemeren, 1 februari 2004. De column "In De Zijlijn" met de titel "Controleren en Moraliseren" deed twee lezers in het toetsenbord klimmen. Uit Kortenhoef en uit Sutton Coldfield (UK).

Wim Reijmerink, oud-fractievoorzitter van de Ankeveense partij Algemeen Belang in 's-Graveland en voorganger van Nelleke Schenkkan (toen zij nog niet overgestapt was naar GroenLinks) reageerde vanuit Engeland, waar hij tegenwoordig werkt.


Op 29 april vorig jaar onthulde Wim Reijmerink, bij het skeeleren ter gelegenheid van Koninginnedag in Ankeveen, wat er onder zijn schotse kilt zat. Het bleek de Engelse vlag te zijn.


Wim Reijmerink op bezoek
bij de AROS in september 2001.

(Wim, als je klachten hebt over de bezorging van het Wijdemeren Journaal in Sutton Coldfield, dan moet je even het gemeentehuis bellen...  red.)

J

Robby Israel, voorzitter van de VVD Wijdemeren, reageerde vanuit Kortenhoef.

Reacties van lezers

Geachte redactie,

Met uw commentaar “Controleren en moraliseren” wil ik u van harte feliciteren.
Steeds meer blijken onze bestuurders uit het oog te verliezen dat zij hun taak maar op één manier kunnen uitoefenen: volgens de wet. Er is in beginsel geen plaats voor persoonlijke voorkeuren, veelal gestoeld op een persoonlijke kijk op de maatschappij. Anderzijds, echter, bestaat de raad en het college natuurlijk wel uit politieke partijen die een maatschappelijke visie hebben en deze ook uitdragen. Daar is niets mis mee. Het evenwicht tussen deze twee polen te vinden valt niet altijd mee en vergt een zeker kaliber. Misschien denken de betrokkenen te veel aan de volgende verkiezingen en te weinig aan de inhoud van specifieke vraagstukken. In dit kader dient men m.i. ook de opmerkingen van onze burgemeester tijdens de nieuwjaarsreceptie te zien die zoveel stof deden opwaaien. Het was een oproep de nadruk weer op belangrijke zaken te richten en inhoudelijke discussies te voeren.

Helaas zie ik niet waar een verbetering vandaan kan komen zolang de wethouders (die in het dualisme ook buiten de raad en de politieke partijen op bekwaamheid gezocht kunnen worden) als vanzelfsprekend door een onkritische meerderheid van de raad worden gesteund, vrijwel ongeacht het onderwerp.

De leden van de raad worden op politieke gronden door een specifieke groep kiezers gekozen maar zodra ze zitting nemen in de raad dienen zij in zekere mate afstand te nemen van hun politieke voorkeur en ieder onderwerp te toetsen aan het belang van de hele gemeente.

Inzake planschade Zuidsingel is het belang van de gemeente de financiën te bewaken zonder de burger tekort te doen. Dat is niet makkelijk, maar daar zitten ze er voor. Een andere benadering zou maatschappelijk asociaal – en tevens onwettelijk - zijn.

Met vriendelijke groet,

Robby Israel


Uitstekend redactioneel artikel omtrent planschade.

Goed gedaan Rik , groeten vanuit de UK.

Wim Reijmerink


De wekelijkse nieuwsbrief Zoeken in het archief 1996 - 2004 Reageer op dit bericht Ga naar het archief
Naar de home-page ZonnigMatige wind11º Naar volgende bericht