Rik Jungmann

Martin Stevens

Wolverlei.com
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Foto van de Maand

Wijdemeren, 6 december 2004. Martin Stevens stuurde de Webkrant onderstaande Foto van de Maand. Meer foto's van hem vindt u als u op onderstaande banner klikt.


Foto van de Maand december

Hij schrijft er bij:

Deze maand een misschien vreemde foto... een eikenblad. Je zou zeggen dat dit doorleefde blad een duidelijk herfstbeeld geeft. Maar nu, 5 december, hangt dat blad nog steeds aan de boom. Er wordt veel geschreven over opwarming van de aarde en verschuiving van de seizoenen. Dit is nou zo'n zichtbaar voorbeeld van die verschuiving. Ik volg al 35 jaar de loop der seizoenen aan de hand van de eerste bloei van bloemen, het verschijnen van het eerste blad en het verdwijnen van het laatste blad. Niet echt wetenschappelijk, maar gewoon voor de lol. Ik heb jaren beweerd dat pas met Sinterklaas het laatste blad van de bomen is. (Omdat mensen vaak denken dat in oktober (de herfst) al het blad van de bomen valt).

De laatste jaren is dat dus niet meer waar. Ondanks dat er al behoorlijke stormen zijn geweest en het gevroren heeft kun je nog steeds blad zien zitten aan eiken aan een enkele beuk en aan esdoorns.


De wekelijkse nieuwsbrief BewolktWindstil Naar volgende bericht