SV 's-Graveland
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

's-Graveland - TOB 4-2(1-1)

's-Graveland, 5 december 2004. 's-Graveland won vandaag van TOB. Twee doelpunten voor de TOB'ers, maar vier voor 's-Graveland.

Toeschouwers 175.

's-Graveland heeft tegen TOB eindelijk weer eens het maximale rendement behaald. De laatste zege (6-0 van Abcoude) was op 3 oktober. TOB daarentegen was de laatste tijd zeer goed bezig en behaalde maar liefst 9 punten uit de afgelopen 4 duels. Door dit alles was de achterstand van TOB t.o.v. 's-Graveland teruggebracht tot slechts drie punten. Om te voorkomen dat de bezoekers geheel gelijk zouden komen moest de thuisclub in ieder geval winnen. Dat leek aanvankelijk direct al te lukken want Marco Nieuwenhuis passeerde reeds in de zesde minuut de uitlopende TOB-keeper. Echter het vervolg van deze eerste helft was zeker niet voor 's-Graveland. Al vrij gauw na de voorsprong voorkwam keeper Erwin van Weeghel met een spectaculaire safe de tegentreffer en wisten de Amsterdammers vervolgens het meeste balbezit voor zich op te eisen. Dat resulteerde na ruim een half uur middels een vrije trap tot de 1-1. Vlak voor de rust mocht 's-Graveland de handen dicht knijpen dat het niet op achterstand kwam. Via de binnenkant van de paal ketste een ingeschoten bal het veld weer in.

Na de rust verzette 's-Graveland de bakens. Het speelde nu tactisch beduidend beter en vooral in de tegenaanval schiep het zich nu de betere kansen. Toch was er een vrije trap voor nodig om op 2-1 te komen. Nieuwenhuis scoorde deze treffer vanaf 25 meter ongekend hard in. Door opnieuw een vrije trap werd deze voorsprong vergroot. Pascal Jongsma schoot de bal diagonaal in de verste hoek langs de mistastende goalie. Het werd vijf minuten voor tijd zelfs 4-1 doordat de vrij gespeelde Nunu Alexandre het balbezit knap verzilverde. Dat TOB in de laatste minuut van dit sportieve duel nog tot 4-2 kwam was weliswaar een beloning voor haar blijvende inzet, maar kon niet verhinderen dat de opzet om de gasten niet dichterbij te laten komen geslaagd was.