... ...

Rik Jungmann

SV 's-Graveland
Naar vorig bericht

Naar de home-page

Naar volgende bericht

Brederodes - 's-Graveland 0-2

's-Graveland, 19 april 2004. Na vier seizoenen is 's-Graveland er weer in geslaagd om Brederodes uit Vianen te verslaan. Het werd twee nul voor de 's-Gravelanders.

ingezonden bericht

SV 's-Graveland Voetbal

Brederodes - 's-Graveland 0-2(0-0)

61. 0-1 Marco Nieuwenhuis, 90. 0-2 Nunu Alexandre.
Scheidsrechter van IJzendoorn. Toeschouwers 200.

In de laatste vier seizoenen was het 's-Graveland niet gelukt de uitwedstrijd tegen Brederodes te winnen. In die wetenschap werd ervan uitgegaan dat een gelijkspel een goede prestatie zou zijn. Al gauw bleek dat dit zeker haalbaar was. De thuisclub was, gesteund door een straffe wind mee, weliswaar wat meer in de aanval maar echt in problemen kwam de achterhoede van de bezoekers niet. De gastheren mochten dan wel op dit moment de meest productieve voorhoede hebben, zij waren echter voor de pauze slechts eenmaal echt dicht bij de openingstreffer. Het was aan doelman Arthur Figge te danken dat 's-Graveland ook nu weer geen goal hoefde te incasseren..
Geheel verticaal gestrekt wist de sluitpost al zwevend zijn doel schoon te houden. 's-Graveland schiep zich eveneens kansen maar ook hieruit werd niet gescoord. Toch zat er in haar spel meer venijn dan in dat van de thuisclub en dat was mede opmerkelijk omdat de ploeg uit Vianen zeer goed in de race is in de strijd op de derde periode. Even leek het erop dat deze situatie veranderde, maar het overwicht in het eerste kwartier, met o.a. een bal op de lat, van de thuisclub ebde net zo
vlug weer weg. Het leek dat 's-Graveland aanvoelde dat er tegen dit Brederodes meer inzat dan een gelijkspel. Defensief werd weer ijzersterk gespeeld met o.a. Robert Freije en keeper Figge dit keer in de hoofdrol en aanvallend kon nu met het windvoordeel meer gevaar gesticht worden. Het was dan ook niet verwonderlijk dat de verdiende 0-1 viel. Uit een vrije trap van rechts-achter Peter van Willigenburg
kopte Marco Nieuwenhuis de bal precies net over de iets te ver voor zijn doel staande Brederodes-keeper. Met wat geluk had een minuut later deze voorsprong al verdubbeld kunnen zijn maar uit een voorzet van Nunu Alexandre schoot Johnny Hendriks de bal tegen de paal. Die tweede goal viel echter toch. Na goed doorzetten van Peter Reijnders verkreeg hij balbezit en de pass die hij hierna verzond bracht Alexandre alleen voor de goal. Op handige wijze benutte hij deze buitenkans foutloos: 0-2. Door deze verdiende zege is 's-Graveland nu definitief veilig en doet zelfs nog volop mee in de strijd om de derde periode.


De wekelijkse nieuwsbrief Zoeken in het archief 1996 - 2004 Reageer op dit bericht .
Naar de home-page BewolktMatige wind12º Naar volgende bericht