... ...

Rik Jungmann

Douwe van Essen

ingezonden brief
Naar vorig bericht

Naar de home-page

Naar volgende bericht

Reactie CDA op Broedse Kip

Wijdemeren, 7 april 2004. Esther Luijer van het CDA reageert op de column "Broedse Kip", die op de homepage van de Wijdemeerse Webkrant staat.

Eerder reageerde ook Felix Flameling van D66.
Een column is om te prikkelen. En dat is kennelijk gelukt.
Nu de PvdA nog, die in de column ook werd aangesproken....

ingezonden brief


Esther Luijer (CDA)

Beste Rik,

Hierbij een reactie van mij op je column die je op de site hebt gezet. Natuurlijk heb je, net als ieder ander, recht om je mening te geven. Ik vind echter dat je niet zo maar conclusies mag trekken, die nergens op gebaseerd zijn. Dit schreeuwt natuurlijk om een uitleg. Komt ie……

Je zegt in je column, en ik citeer: “Waar was het CDA? De partij die zegt op te komen voor het gezin. De hoeksteen van de samenleving. Was het angst dat de moeders van die kinderen achter het aanrecht vandaan komen tijdens de korte twee ochtendjes dat de kinderen op de speelzaal zijn?”
Waar je deze opmerking op baseert, is mij absoluut een raadsel. Ik hoef jou er toch niet op te attenderen dat het CDA een partij is die wel wat genuanceerder denkt als dat jij nu schetst. Tel eens het aantal vrouwelijke ministers en staatssecretarissen bijvoorbeeld. Maar ook in Wijdemeren geldt dit! Van de 6 zetels die het CDA heeft, worden er twee door vrouwen bekleedt. Waaronder de fractievoorzitter, maar ook het jongste raadslid!
Je opmerking vind ik dan ook misplaatst, ongenuanceerd en beledigend voor alle vrouwen (en ik maar denken dat ik geen feminist ben…..)

En dan je tweede opmerking:
“ Gênant was het, om in de raad te horen dat het CDA eigenlijk wel de subsidie had willen handhaven, maar daar niets over gezegd had omdat de andere partijen toch al besloten hadden. Zo lust ik er nog wel een paar. We zijn wel de verreweg de grootste fractie, maar we zeggen maar niets want dat vinden de anderen niet leuk.”
Ik ben het eens met alle gemaakte opmerkingen over de beslotenheid van de vergaderingen van de werkgroep. In de toekomst zullen dit soort vergaderingen een ander karakter moeten krijgen. Maar daar hebben we nu niet zo veel aan, omdat alle vergaderingen al achter de rug zijn.
Je schetst met je opmerking een situatie die onwaar is. Het CDA heeft al in een vroeg stadium van de besprekingen aangegeven waarde te hechten aan de educatieve functie van de peuterspeelzalen. Dit had voor het CDA reden kunnen zijn om de subsidie, al was het in een afgeslankte vorm, te handhaven. Dit bleek echter, behalve door Groen Links die de peuterspeelzalen helemaal wilde blijven subsidiëren, door geen andere partij gedragen te worden. Die hebben dit punt niet opgepakt. Er was dus geen meerderheid voor dit standpunt. Dat houdt niet in, dat we het als CDA hier niet meer over mogen hebben.

Daarnaast heeft het CDA, naast het feit dat het dus in de werkgroep aan de orde is geweest, dit ook aangekaart tijdens de behandeling van het voorstel in de commissie.
Je kunt het CDA dus niet beschuldigen van het feit dat onze argumenten en onze visie ineens uit de lucht komen vallen.
Er is dus wel iets over gezegd. En voor het feit dat “anderen dat niet leuk zouden vinden” hou ik mijn mond niet dicht. Ik zit niet in de gemeenteraad voor andere raadsleden; ik zit er om het belang van Wijdemeren zo goed mogelijk te behartigen. Om die, en geen enkele andere reden.

Ik vind het jammer dat in deze column zo’n onjuiste toon hebt gezet. Ik hoop dat ik mij in de toekomst meer in je columns kan herkennen.

Met vriendelijke groet,
Esther Luijer (jongste VROUW en jongste raadslid van het CDA, gemeente Wijdemeren)


De wekelijkse nieuwsbrief Zoeken in het archief 1996 - 2004 Reageer op dit bericht .
Naar de home-page RegenHarde wind Naar volgende bericht