... ...

Rik Jungmann

Rik Jungmann

Welingelichte kringen
Naar vorig bericht

Naar de home-page

Naar volgende bericht

Betaald parkeren

Wijdemeren, 1 april 2004. Er komt bij de drukke winkelcentra in Loosdrecht en Kortenhoef op korte termijn betaald parkeren. Met name op vrijdagen en zaterdagen is er een groot tekort aan parkeerplaatsen.


Winkelcentrum De Meenthof in Kortenhoef
op een stil moment.

Er bestaan vergevorderde plannen om zowel rondom de Meenthof in Kortenhoef, als langs en in de nabijheid van de Nootweg in Loosdrecht betaald parkeren in te voeren. Naar de situatie op het Plein in Nederhorst den Berg wordt nog nader onderzoek gedaan.

Met deze maatregel hoopt men langparkeerders sterk te ontmoedigen om op die manier ruimte te scheppen voor de bezoekers die komen winkelen. Daarmee wordt een einde gemaakt aan de chaotische situaties, die op drukke dagen als vrijdag en zaterdag vaak optreden. Ook is het doel om extra bezoekers uit Hilversum aan te trekken, die dan ook weliswaar moeten betalen, maar dan onbezorgd goed en ruim kunnen parkeren. Om het winkelen extra aantrekkelijk te maken voor bezoekers uit Hilversum zal onder deze groep maandelijks een winkelwagen gevuld met € 200 aan boodschappen verloot worden. De Hilversummers dienen zich vooraf op te geven bij de winkeliersverenigingen en hun kenteken te laten noteren om mee te dingen met de loterij. Inwoners van Wijdemeren zijn uitgesloten van de loterij omdat die toch al hun boodschappen in de bestaande winkelcentra doen.


Wegsleepregeling van kracht!

Om onenigheid met de gemeente Hilversum te voorkomen, vanwege oneerlijke concurrentie, zullen de tarieven gelijkgetrokken worden met die in Hilversum. Gedacht wordt aan een tarief van één euro per uur om de doorstroming sterk te bevorderen. Om parkeerdruk op de omliggende wijken in een straal van 400 meter te voorkomen, wordt sterk overwogen om ook daar op vrijdag en zaterdag betaald parkeren in te voeren. Gelijk met de invoering van het betaald parkeren zal de wegsleepregeling, die in heel Wijdemeren al langer van kracht is, streng toegepast worden. De, op kosten van de eigenaar van de auto, weggesleepte auto's zullen naar de gemeentewerf in Kortenhoef worden gebracht, waar zij tegen betaling van € 250 opgehaald kunnen worden.

Het grote voordeel van deze locatie is dat zij uitstekend met de buurtbus te bereiken is voor de pechvogels van wie de auto weggesleept is. Als pleister op de wonde zal de buurtbus deze bestuurders voor half geld naar de gemeentewerf brengen. Indien de buurtbus onverhoopt op termijn opgeheven zou worden, dan zal de gemeente een haal- en brengservice naar de gemeentewerf in het leven roepen, die echter wel kostendekkend  zal moeten worden. De planning is om deze maatregelen nog dit jaar, maar zeker voor 1 april 2005 ingevoerd te hebben.


De wekelijkse nieuwsbrief Zoeken in het archief 1996 - 2004 Reageer op dit bericht .
Naar de home-page ZonnigWindstil16º Naar volgende bericht