Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: Wijdemeerse Webkrant

Bron: Gooi- en Eemlander


Minderheidsstandpunt Co de Kloet

Wijdemeren, 26 september 2003. In het artikel dat Simone Stevens gisteren in de Gooi- en Eemlander schreef kwam tot uitdrukking dat wethouder Co de Kloet inzake de Krakeelakker een minderheidsstandpunt inneemt. Aan dat artikel refereerde Els van Hal gisteren tijdens de raad.

In het stuk kwam mede-eigenaar van De Krakeelakker en DBW-raadslid Henk de Kloet aan het woord. Gezien het besluit van de gemeente om te gaan handhaven (zie het persbericht van eergisteren) zegt De Krakeelakker € 1,5 miljoen schade te lijden. Dit bedrag wil De Kloet bij de gemeente gaan claimen. In de raad van gisteren werd daarover gesproken.

De broers Henk en Bert de Kloet vinden dat de gemeente de oren naar de omwonenden heeft laten hangen. Zij noemen het besluit van het college schandalig. In de ingezonden brief van De Krakeelakker van eergisteren staan enige argumenten genoemd.


Wethouder Co de Kloet (DBW)

Henk de Kloet zegt in het artikel altijd alles gedaan te hebben met medewerking en toestemming van gemeente en provincie, die alle vergunningen en ontheffingen af gaven. Hij vraagt zich in het artikel af hoe betrouwbaar de afspraken zijn die je met de overheid maakt. "Ik zou met dit kunnen voorstellen in een bananenrepubliek." :zegt hij in het artikel waar Els van Hall aan refereerde tijdens de raadsvergadering van gisteren.

Het artikel sluit af met enige uitspraken van wethouder Co de Kloet. Deze neemt een minderheidsstandpunt in. Hij is het als enige van de zes collegeleden oneens met het collegebesluit. Hij vindt dat er in het besluit zaken staan die de gemeente niet kan regelen. Het besluit zoals het er ligt noemt hij overdreven en onzinnig. Wat hem betreft wordt de situatie, zoals die nu bestaat, gelegaliseerd.


 


Wethouder Wim Neef (CDA)

In de periode dat de vergunningen afgegeven werden, werd het college van de toenmalige gemeente 's-Graveland gevormd door de wethouders Co de Kloet (Toen voor DB en nu wethouder voor DBW), Wim Neef (Toen en nu wethouder voor het CDA) en burgemeester Wim Kozijn. Co de Kloet blijft derhalve bij het standpunt dat hij toen innam.


Reacties

 

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...