Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: -

Bron: Ingezonden brief


Krakeelakker reageert

Wijdemeren, 24 september 2003. De eigenaren van de Krakeelakker stuurden een reactie op het persbericht van de gemeente van hedenmorgen over het besluit dat het college nam over de jachthavens aan het Dode Eind. Henk en Bert de Kloet zijn het niet eens met de inhoud van het persbericht.

Ingezonden brief

Als eigenaar van de Krakeelakker vinden wij het wel zeer betreurenswaardig dat de gemeente u mededeelt dat er een oplossing is gevonden, dit terwijl wij niet in de onderhandelingen mochten deelnemen. Wij hebben slechts 1 keer een informatief gesprek gehad met de gemeente. Zeer onzorgvuldig en zeer summier! Tijdens dit gesprek is ons niets medegedeeld van de op handen zijnde "oplossing".

Nog erger is het dat de gemeente u mededeelt dat er geen gezinnen hoeven te vertrekken, dit terwijl er in de jachthaven momenteel 20 woonarken liggen en de gemeente besluit dat er maar 18 mogen komen. Een ark is momenteel onbewoond, hiervoor heeft de gemeente ons een aantal maanden geleden nog toestemming gegeven om deze te vervangen voor een grotere. De gemeente verplicht ons dus om 2 arken, van de aanwezige arken, te verwijderen waardoor er in ieder geval 1 gezin op straat zal komen te staan, dit met alle consequenties van dien.

Overigens is de gemeente er van bewust dat dit geen stand zal houden bij de rechter. Het feit dat een aantal eigenaren tegemoet willen komen in de kosten is ook niet waar, aangezien zij slechts bereid zijn om het erfpachtcanon af te kopen tegen de contante waarde.
Boven deze contante waarde willen zij dan nog een aanzienlijk stuk grond en water gratis ontvangen. Dit terwijl de waarde van hun arken aanzienlijk zal stijgen omdat zij, nu het aantal beloofde en vergunde arken wordt teruggebracht van 22 naar 18, zij vrij uitzicht krijgen.

Dit is slechts een correcte reactie, naar aanleiding van het misleidende persbericht van de gemeente.
De Krakeelakker B.V.


Reacties

 

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...