Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Verslag: Douwe van Essen

Foto's: Douwe van Essen

Bron: Gooi- en Eemlander en Wijdemeerse Webkrant


Schilderijen in Hilversum opgehangen

Wijdemeren, 12 september 2003. Carole Denninger, kunsthistorica en secretaris van de Stichting Kunstbezit 's-Graveland, en Yvonne Siemons, wethouder kunst en cultuur, hebben gisteren in het gemeentehuis aan de Rading in Hilversum in goede harmonie de schilderijen verdeeld over het gebouw en vervolgens opgehangen.

Alsof ze nooit tegenover elkaar stonden  hebben ze nu een dag uitgetrokken om gezamenlijk de schilderijen te verdelen over Rading 1, het tijdelijke gemeentehuis van Wijdemeren. Yvonne Siemons heeft er zelfs haar vrije dag als parttime wethouder voor opgeofferd. Hoewel, opgeofferd? Ze doet het met veel plezier.
 
Yvonne Siemons onder het portret van Barend van Voorden in 
het gemeentehuis van 's-Graveland na de overdracht van de 
Plassennet website www.wijdemeren.nl aan de gemeente 's-Graveland.

De controverse over het voorzitterschap van de Stichting Kunstbezit in 's-Graveland is uit de lucht. Geen kinnesinne omdat niet de wethouder van kunst en cultuur Yvonne Siemons na het vertrek van burgemeester Kozijn de nieuwe voorzitter is geworden, maar juist één van de felste tegenstanders van de schilderijenverhuizing, Robbie Israël.

Ook de vele negatieve reacties over de beoogde verhuizing van de 's-Gravelandse schilderijen naar Hilversum zijn voorlopig geneutraliseerd. De gemeenteraad heeft immers onomwonden laten blijken dat er een nieuw gemeentehuis in Wijdemeren komt. Dan verhuizen de schilderijen dus weer terug naar 's-Graveland.
Terecht, als je bedenkt dat de hele collectie uit 240 stukken bestaat, waarvan bijna 200 uit de voormalige gemeente 's-Graveland.

Carole Denninger geeft uitleg aan belangstellenden, 
voorafgaand aan de wijkavond in het gemeentehuis van 's-Graveland. 
Het schilderij toont de Brouwersbrug in 's-Graveland.

Niet overal mogen er gaten in de muren, het is tenslotte een huurpand. En dat beperkt de mogelijkheden om een optimale verdeling te maken. In ieder geval kan het tweetal wel een groot aantal schilderijen kwijt op de wanden van de raadszaal annex kantine. De rest wordt over het gebouw verdeeld.

En de inwoners van Wijdemeren? Die krijgen op 4 oktober de gelegenheid om al die schilderijen te bewonderen. Carole Denninger, die de rondleidingen zal geven, en Yvonne Siemons zullen erbij aanwezig zijn.


Reacties

Het Wijdemeerse weer:Licht bewolkt, af en toe een buitje, 20 graden

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...