Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto: Wijdemeerse Webkrant

Bron: Ingezonden Brief


Co de Kloet reageert op VVD

Wijdemeren, 3 september 2003. Enkele dagen geleden riep Robby Israel, de voorzitter van de VVD in Wijdemeren, wethouder Co de Kloet op om af te treden. In onderstaande ingezonden brief reageert de wethouder op die aanbeveling van VVD zijde.


Wethouder Co de Kloet (Dorpsbelangen Wijdemeren)

Ingezonden brief

In de kamikaze-actie "beschadiging gemeentebestuur" brengt de VVD nu ook z'n voorzitter in stelling. Robby Israel, een nieuwe vechter aan het front, blaast hoog van de toren. Belangenverstrengeling, gebrek aan deskundigheid en de onverhulde sommering aan een wethouder dat hij moet aftreden. Het kan niet op. Hij moet nog veel leren deze man, hoewel de twijfel toeslaat als je weet, dat hij het gemeentebestuur al eens dreigde met een proces omdat een predikant op persoonlijke titel de dodenherdenking van 4 mei bezocht. Daar is niet veel meer aan te doen, denk je dan, maar ach, hoop doet leven.

In ieder geval sluit zijn geluid naadloos aan op de wijze waarop fractie-voorzitter Els van Hall bezig is haar club in de gemeenteraad te isoleren. In een gewijde stilte die de overige fracties in acht namen ging ze af als een gieter in een betoog dat bol stond van pijnlijke fouten en een onjuiste voorstelling van zaken. In politieke termen vertaald: daar hebben we voorlopig geen last meer van.

Misschien schrijft iemand nog eens het werkelijke verhaal rondom Gerrit van de Broek. die genegeerd en geschoffeerd door z'n fractiegenoten het VVD- wespennest uitvloog. En wie weet, biedt de toekomst ons ooit een VVD-fractie aan, die zich de liberale beginselen nog herinnert.

Co de Kloet
Wethouder van Wijdemeren


Reacties

Het Wijdemeerse weer:
Zonnig, 19 graden, droog

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...