Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: -

Bron: Gooi en Eemlander


Loketten 1-1-2004 dicht

Wijdemeren, 2 oktober 2003. In de commissievergadering van afgelopen dinsdag werd besloten dat de loketten burgerzaken met ingang van 1 januari dicht gaan.

Tijdens de verkiezingscampagne in oktober 2001 bezworen alle politieke partijen de kiezer dat het paspoort ook na de herindeling om de hoek bij het eigen gemeentehuis afgehaald zou kunnen worden. Tijdens de commissievergadering van dinsdagavond werd het laatste verzet tegen de sluiting van de loketten echter opgegeven. Alleen DBL en D66 riepen in de herinnering dat er hier eigenlijk sprake was van kiezersbedrog.

Het college stelt voor om een taxivergoeding in te stellen voor de bewoners van Nederhorst omdat de buurtbus daar niet komt. Esther Luijer (CDA) vroeg om een dergelijke regeling voor de bewoners van Oud-Loosdrecht. Zij kreeg nul op het rekest.

De VVD vond de taxivergoeding onnodig. De redenering van de liberale Els van Hall was dat mensen die behoefte hebben aan een paspoort gaan reizen en dus ook wle naar Hilversum kunnen reizen. Ook vond zij dat verlenging van een rijbewijs alleen nodig is voor mensen met een auto die ook naar het gemeentehuis kan rijden.

Omdat wel duidelijk was dat de sluiting van de loketten door een meerderheid gesteund werd, stelde de VVD voor om de loketten al op 1 december te sluiten. DBL (dat eerder over kiezersbedrog sprak...) sloot zich nu bij dit voorstel aan, evenals GroenLinks. Wethouder Hagen wist de commissie er van te overtuigen dat dit te snel was.

Voor de internetgebruikers was er goed nieuws. Vanaf half oktober kunnen een aantal handelingen thuis worden uitgevoerd. Is er een handtekening of een pasfoto nodig, dan blijft het wel nodig om naar de Rading 1 in Hilversum te gaan.


Reacties

Gebroken link? Probeer het archief als de verwijzing enige maanden geleden is!

Zoeken

 

Het archief vanaf januari 2000 tot nu.
Van dag tot dag.

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...