Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: Rik Jungmann

Bron: Wijdemeerse Webkrant


Zuidersluisbrug ll

Kortenhoef, 5 november 2003. Omdat de Zuidersluisbrug weer open is, leek ons dat een reden om hem even in het zonnetje te zetten. Bij wijze van spreken dan. Hij stond vandaag volop in het zonnetje met dit stralende weer.

De Zuidersluisbrug gezien vanaf het Hilversums Kanaal. Links ligt Kortenhoef, rechts ligt 's-Graveland. Op de brug staan twee komborden. Aan de ene kant staat Kortenhoef, Gem. Wijdemeren, aan de andere kant staat 's-Graveland, Gem Wijdemeren.

Voor de renovatie werd in de oude gemeenteraad de vrees uitgesproken dat een vrachtauto door de brug zou zakken. Met de nieuwe betonnen constructie is dat gevaar voorbij.

De Zuidersluisbrug gezien vanaf het Zuidereinde in 's-Graveland. De brug lijkt iets breder te zijn geworden.

De Emmaweg net voorbij de Zuidersluisbrug. Vijftien drempels moeten het onaantrekkelijk maken om de weg te gebruiken en moeten de snelheid eruit halen op deze 30-km weg.

In de sluiskolk ligt een bord met de naam van een schip. Een souvenir van de afgelopen zomer. Wel een toepasselijk bord voor een brug die net heropend is.

Rechts de zijde van het Hilversums Kanaal, links de 's-Gravelandsevaart. Tussen beide wateren ongeveer een meter verschil. Het water wordt omhoog gepompt naar de vaart omdat deze in vroeger tijden de aanvoerroute was naar de hoger gelegen buitenplaatsen.

Reacties

Gebroken link? Probeer het archief als de verwijzing enige maanden geleden is!

Zoeken

 

Het archief vanaf januari 2000 tot nu.
Van dag tot dag.

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...