Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: Douwe van Essen

Bron: Gooi- en Eemlander


Drugvangst Moleneind

Kortenhoef, 5 november 2003. Aan het Moleneind in Kortenhoef deed de politie zaterdagmorgen om acht uur een inval en vond er 160 kilo hasj, tientallen kilo's grondstoffen voor xtc en een geladen vuurwapen. Of dat nog niet genoeg was werd er ook een complete fabriek voor pillen gevonden met vier machines om de pillen te draaien en een laboratorium. Bovendien stonden voor de deur twee vrachtauto's die ook vol waren geladen met grondstoffen voor xtc.

Ik ruk hun kop eraf, wat een tuig
Kortenhoever Damo onthutst over drugsvondst op zijn erf

Dit is de kop waaronder de Gooi vanavond een groot artikel van Laura van Zutphen publiceerde over de enorme drugsvangst.


Angelo Damo: "Ik ruk hun kop er af!"

De inval vond afgelopen zaterdagochtend om acht uur plaats op het terrein van Angelo Damo aan het, doorgaans idyllische en rustige, Moleneind. Op dat terrein verhuurt hij vijftien vakantiewoningen. Eén van de woningen, die werd bewoond door op het oog keurige mensen, een Engelsman en een jong gezin, was de bergplaats voor de verboden spullen. Naderhand bleek dat deze huurders bij de huur valse papieren hebben ingeleverd bij de makelaar via wie de verhuur liep.

Veertig politiemensen van het korps Zuid-Oost bestormden het terrein van Damo en sloegen de hele boel kort en klein, op zoek naar de drugs. Alle bewoners van het terrein, waaronder bejaarden van tachtig, werden van hun bed gelicht. Een groep nietsvermoedende hengelaars die terugkwamen van een viswedstrijd werd ook onderzocht. De vissers moesten zich legitimeren, hun boten en auto's werden binnenste buiten gekeerd. Het zoontje van Angelo Damo wilde naar huis komen, maar mocht het terrein niet op.

Angelo Damo had er geen idee van wat er zich op zijn terrein afspeelde. Hij is dan ook zeer geschokt door het gebeurde. Met name de manier waarop de Brabantse politiemensen "als beesten" tekeer gingen kan in zijn ogen geen genade vinden. Over de politie Gooi- en Vechtstreek is hij wel te spreken. Die hebben zich keurig gedragen.

Hij bood direct aan om de politie toegang te verschaffen door ze een sleutel te geven. Dat was echter al niet meer nodig. De hele voorpui was al aan diggelen geslagen, waarna ook kastjes die gewoon open konden in elkaar getrapt werden. Weliswaar heeft justitie toegezegd dat de schade vergoed wordt, maar pas als het onderzoek is afgerond. Intussen moet de woning hersteld worden en moet de sterke geur van drugs uit het pand trekken.

Aan het eind van het artikel verzucht Angelo Damo: "Die gasten zijn zo geslepen. Ze hebben me bedonderd en belazerd. Met voorbedachten rade een huis gehuurd en er drugs in opgeslagen. Voor hetzelfde geval gebeurt het mij nog een keer. Het kan iedereen overkomen.


Reacties

Gebroken link? Probeer het archief als de verwijzing enige maanden geleden is!

Zoeken

Het Wijdemeerse weer:
"STralenda dag, 12 graden, geen wind

Het archief vanaf januari 2000 tot nu.
Van dag tot dag.

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...