Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: -

Bron: Gooi- en Eemlander


Campingpyromaan?

Nederhorst den Berg, 07-07-2004. Op camping Châlet Parc De Vechtoever is iemand actief die probeert de vakantiehuisjes in vlam te zetten. Bij vier huisjes is al een poging gedaan.

Op de voorpagina van de Gooi- en Eemlander staat vanavond een verontrustend artikel van Hans Hoogenboom over de situatie op de camping. Erbij staat een foto van een vakantiehuisje waarvan alleen nog wat geblakerde resten over zijn.

Er heerst al enige tijd onrust op de camping. Op 26 februari verscheen een artikel over het conflict tussen de nieuwe beheerder/eigenaar en de bewoners van caravans van vijf jaar en ouder op de camping. Naar nu blijkt hebben er eind januari ook een aantal inbraken plaats gevonden. De huidige brandstichtingen maken dat die onrust omgeslagen is in angst. Niemand in Nederhorst den Berg gelooft dat er sprake is van toeval of ongelukken, aldus de Gooi.

In de nacht van vorige week maandag op dinsdag ging het huisje van Nico van Vugt uit Almere als eerste volledig in vlammen op. Zijn buurvrouw op de camping, Elly van Duivenbode, werd in de nacht van zondag op maandag geconfronteerd met een poging tot brandstichting. In haar huisje hangt een sterke benzinegeur, maar het vuur heeft niet doorgezet. Zij denkt dat men haar van de camping wil hebben en voelt zich slachtoffer van eigenaar Euroase en Green Spirit BV die het park willen vernieuwen. Het huisje van Hannie en Ton Veerkamp trof hetzelfde lot. Het huisje is niet afgebrand, maar het stinkt wel naar benzine en is zwaar geblakerd. Ook Gerrie Duyker is volgens de Gooi slachtoffer geworden van inbraak en brandstichting. Grote brandgaten in zijn vloerkleed en geblakerd parket zijn het gevolg.

Beheerder Leo van Hout acht de complottheorie onwaarschijnlijk, maar voegt daaraan onmiddellijk toe dat hij nog maar net begonnen is op de camping en de voorgeschiedenis niet kent. Volgens de Gooi moet eigenaar F. van Vlaanderen van Green Spirit BV een beetje lachen over de beschuldigingen in zijn richting. Hij zegt daar geen enkel belang bij te hebben. Wel is hij zelf een lijstje aan het samenstellen van mogelijkheden, maar op dit moment zegt hij nog niets.

De technische recherche is bezig met een uitgebreid onderzoek naar de brandstichtingen.


Reacties

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...