Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: Wijdemeerse Webkrant

 Bron: Gooi- en Eemlander


Nieuw meubilair?

Wijdemeren, 23 maart 2003. Simone Stevens van de Gooi peilde de meningen van de diverse partijen over de aanschaf van nieuw gemeentemeubilair.


Rading 1 (het Knorr gebouw)

Donderdag schreef Simone Stevens een stuk in de Gooi over de aanschaf van nieuw meubilair voor de inrichting van het Knorr gebouw in Hilversum tot nieuw gemeentehuis van Hilversum. Dit voorstel van wethouder Ties Hagen (PvdA) wordt volgende week donderdag behandeld in de raad.

Het blijkt dat geen van de partijen, behalve D66, het eens is met het voorstel om 90 werkplekken te vernieuwen voor een bedrag van € 189.000. De partijen houden vast aan de afspraak om ieder jaar 15 werkplekken te vernieuwen voor een bedrag van € 37.500.


René Voigt (DB)

René Voigt, fractievoorzitter van Dorpsbelangen, wijst erop dat er discussies zijn over bezuinigingen en het verlagen en harmoniseren van subsidies. Hij vindt dat alles toch al minder wordt en er tegelijkertijd veel geld wordt uitgegeven aan het nieuwe gemeentehuis. Hij denkt dat met eenvoudige middelen te hoge of te lage bureau's en stoelen aangepast kunnen worden. Ook het bedrag van € 105.000 voor zitjes en kapstokken in wachtruimten vindt hij te hoog.

Ook Betske van Henten van het CDA heeft haar twijfels over het voordeel van de eenmalige hoge investering tegenover het uitsmeren en versoberen van de vervangingen. Negentig werkplekken ineens vervangen lijkt haar te veel.


Ernst Haselhoff Lich
Kasteleijn (VVD)

Ernst Haselhoff Lich Kasteleijn van oppositie partij VVD kijkt er net zo tegenaan. Niet alle negentig werkplekken vervangen tegelijk met de verhuizng naar Rading 1 lijkt hem een beter idee.

Lia Moote, partijgenoot van wethouder Ties Hagen, laat haar eindoordeel afhangen van de raadsvergadering van aanstaande donderdag en de overtuigingskracht van wethouder Hagen.


Reacties

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...