Auteur: Rik Jungmann

Foto's: -

Bron: SV 's-Graveland

's-Graveland - Brederodes 2-2

's-Graveland, 1 maart 2003. De SV 's-Graveland speelde vandaag gelijk tegen Brederodes. Het werd 2-2....

's-Graveland - Brederodes 2-2 (1-1)

9. Marc Laveber 1-0, 36. Mark Daalderop, 31. Marco Nieuwenhuis, 92. Mark Daalderop 2-2. Scheidsrechter: Sio. Toeschouwers: 225.

Evenals vorige week heeft 's-Graveland in de laatste minuut, dit keer zelfs in blessuretijd, de volle winst uit
handen gegeven. Anders dan tegen Zeist was het gelijke spel nu tegen Brederodes wel een juiste afspiegeling
van het vertoonde spel. 's-Graveland begon erg sterk en binnen 10 minuten leverde dat al rendement op. Marc
Laveber benutte foutief uitverdedigen van Brederodes door vanaf 25 meter de bal schitterend in de kruising te
schieten. Gastheer 's-Graveland had in deze periode op 2-0 kunnen en moeten komen, maar Marco Nieuwenhuis kreeg uit een voorzet van Vincent Blokker pal voor de goal de bal niet onder controle en Johnny Hendriks kopte buiten bereik van de Brederodes-keeper de bal rakelings over. Dat brak de thuisclub nog voor rust op. Uit een vrije trap scoorde Brederodes de 1-1, doordat de ingeschoten bal van richting veranderde, waardoor de uitstekende keepende Oscar van Veen kansloos werd.

Het was plezierig te constateren dat beide ploegen na de rust op de aanval bleven spelen. Het waren nu de bezoekers uit Vianen die veelvuldig het balbezit voor zich opeisten, echter het overwicht wist men niet
in de score uit te drukken. 's-Graveland verdedigde bekwaam en was daarnaast zeer attent op momenten dat Brederodes balverlies leed. Uit een cornerbal, verkregen na een snelle counter, kopte Marco Nieuwenhuis 9 minuten voor tijd zelfs raak: 2-1.
Dat het wederom op het laatste moment, zoals gemeld 2-2 werd, opnieuw uit een vrije trap, was uiteraard een grote teleurstelling.